A Százlábú Egyesület ez évben is szeretettel vár minden érdeklődőt

 a VIII. Körösök-Völgye Határtalan Vándortúrájára!

 Teljesíthető kerékpáros vagy vízi túra formájában.

Időpont: 2018. 05. 17--21.

 Túraprogramunk immáron 8. éve hivatott, a határon átívelő gyönyörű Körösök Völgyének egyedülállón gazdag és sokszínű, természeti és kulturális egységére felhívni a figyelmet. A vándortúra a látnivalókban igen gazdag romániai Bihari-hegységből indulva, a Borzi-szoroson és a Béli-hegyeken keresztül, végig a Fekete-Köröst követve a magyarországi Békés városáig tart. Ennek a tájnak a szokásosnál is gazdagabb környezeti és természeti értékein kívül az itt élők történelmi, néprajzi, vallási és kulturális sokszínűsége, valamint a Körösök mentén élő partiumi szórvány magyarság vendégszeretete meghatározó hangulatot biztosít ennek az öt napos programunknak.

Erdélyország "legjava"!

Terítéken Székelyföld, a Gyimesek, és a Szászföld kincsei

2018. 09. 15--21.

 

 


 

 

Alpok-Adria tájain!

2018. 09. 24-30

Egyesületi tagságunk kívánsága az volt, hogy ezt a rendkívül közkedvelt programunkat, (amely a hihetetlen szépségű Alpok és Észak-Adria tájain vezet minket végig), az idén is ismételjük meg, hiszen sokan lemaradtak róla az erős "túljelentkezés" miatt az előző évben! Ezen a 7 (és fél) napos körutazásunk alkalmával természeti és kultúrtörténeti értékekben kiemelten gazdag mediterrán és  alpesi vidékeket járunk be az úgy nevezett "bársony szezonban", szeptember végén.

 

 Bringatúra a Duna mentén

/Németország--Ausztria/

 Regensburg, - Straubing, - Passau,  - Inzel, - Au Donau,- Melk,- Krems,- Bécs

2018.06. 30. - 07. 08.

A Duna, a maga 2850 kilométeres hosszával a Volga után kontinensünk második leghosszabb folyója mely napjainkban is nagyon sok országot, népet és kultúrát köt össze. A szinte egész Közép Európát átszelő és jórészt végig a Duna völgyben haladó nemzetközi kerékpárút az (EuroVelo6) jóvoltából az idén is, végig tekerhetjük a legszebb és legromantikusabb részeket a Bajor és az Osztrák Duna szakasz mentén.

Könnyű túra a Stramtura- völgybe

és a Lazuri-szorosba 2018.04.14.

A tavaszi "bakancsos" szezonunk első túrájának alkalmával a Királyerdő-hegység egy alig ismert völgyének Stramturának a bejárására, valamint a rövid, de bájos, Lazuri-szurdok megtekintésére indulunk.