Kirándulás Észak-Erdélybe.

Nagybánya, Koltó, Máramaros vidéke 2019. 06. 13-16.

Júniusi kirándulásunk alkalmával Erdélyország északi tájaira látogatunk. Úti célunk ez évben is  e területen belül, a  csodálatos Radnai-havasok és a Máramaros vidéke.

 

Túra a „Három Királyok” Vízeséshez

(medvehagyma szedő túra)

2019. 04. 13.

    Gyalogtúránk során, a népszerű és egyre látogatottabb Boga-völgy környékét járjuk be. Kiemelt figyelmet szentelve az egyéb látnivalókon kívül, az ide érkező vizek, patakok, erek, csermelyek (valamint a Medve-hagyma ilyenkor tavasszal érzékelhető látványos és illatos) bőségének.

Krókusz lesen a Padis-fennsíkon 2019.04.19.

 

"Kókusz-leső” könnyű gyalogtúránkat az idén is a gyönyörű Padis-fensíkon tervezzük megtartani. Ezt a hamisítatlan tavaszi hangulatú túránkat minden korosztálynak szívesen tudjuk ajánlani, mivel az viszonylag csekély szintkülönbséggel, és kevés technikai nehézséggel jár.  Programunk gyönyörű hegyvidéki tájakon, erdőkön, mezőkön át vezet, és reményeink szerint a sok helyen a hó alól éppen előbújó, kora tavaszi krókusz virágzásában is gyönyörködhetünk majd.

A Százlábú Egyesület ez évben is szeretettel vár minden érdeklődőt

 a IX. Körösök-Völgye Határtalan Vándortúrájára!

 Teljesíthető vízi túra formájában.

Időpont: 2019. 06-10.

 Túraprogramunk immáron 9. éve hivatott, a határon átívelő gyönyörű Körösök Völgyének egyedülállón gazdag és sokszínű, természeti valamint kulturális egységére felhívni a figyelmet. A vándortúra a látnivalókban igen gazdag romániai Bihari-hegységből indulva, a Borzi-szoroson és a Béli-hegyeken keresztül, végig a Fekete-Köröst követve a magyarországi Békés városáig tart. Ennek a tájnak a szokásosnál is gazdagabb környezeti és természeti értékein kívül az itt élők történelmi, néprajzi, vallási és kulturális sokszínűsége, valamint a Körösök mentén élő partiumi szórvány magyarság vendégszeretete meghatározó hangulatot biztosít ennek az öt napos túraprogramnak. Tisztelt Érdeklődők! Tisztelt Túratársak!

 A Százlábú Egyesület,

a Békéscsabai Evezőlapátosok Baráti Társaságával és a Békési Kajak-Kenu Klubbal közös szervezésben  

2019.05.11-én ismét

Évadnyitó (nyílt) Vízi Túrát

szervez a vadregényes Élővíz-csatornán.