Kirándulás Prága, Pilsen, Pozsony

2018. 10. 04-07.

Örömmel értesítjük az érdeklődőket, hogy Egyesületünk közkívánatra újra kirándulást szervez a száztornyú Prágába. A Cseh főváros az elmúlt években a világ egyik leglátogatottabb városává vált. Köszönheti ezt az európai fővárosok sorában egyedülállóan érintetlen városképének, a középkortól a szecesszióig szinte minden időszakot felölelő építészeti örökségének, és ezzel teljesen harmonizáló, egyedülálló polgári hangulatának is. A várost alkotó történelmi városnegyedeknek külön-külön hangulata, története van. Prága nemcsak szép, hanem szerencsés város is. Háborúkban volt része ugyan, de ezek már a XVII. században elzúgtak fölötte. A II. világháborút is átélte elenyésző sérülésekkel. Épen maradt sziget volt a földig lerombolt Lengyelország, Мagyarország, Németország szomszédságában. 1992 óta Prága történelmi belvárosa a Világörökség része.

Prága valóban Közép-Európa legszebb kulturális, valamint  történelmi város központjával dicsekedhet, ahol Szilvássy Katika, helyi idegenvezető kalauzol végig minket e pár nap alatt.  Az Ő vezetésével, segítségével látogatjuk meg a világhírű Pilsent, valamint annak még híresebb Sörgyárát is.

 Szállásunk Prágában egy *** Hotelben 2-3 ágyas szobákban, svédasztalos reggelivel.

"Csodavár" gazdagon...

A terítéken: Csodavár, Galbena-szirt, Eszkimó-jégbarlang

2018.09.08.
/Utazás bérelt autóbusszal./
 

 

Ezen a túránkon a Bihari-hegység szívében, található Pádis-fennsíkra látogatunk, ahol terveink szerint egy igen-igen látványos és izgalmas gyalogtúra útvonalra „felfűzve” keressük fel az egymáshoz viszonylag „közeli” (a fenti címben jelölt) csodálatos természeti látványosságokat

Krókuszlesen a Föld napján 2018.04.22

 

"Kókusz-leső” könnyű gyalogtúránkat az idén is a gyönyörű Padis-fensíkon tervezzük megtartani, amely programunk ebben az évben éppen a  Nemzetközi Föld Napjára esik. (április 22) Ezt a hamisítatlan tavaszi hangulatú túránkat minden korosztálynak szívesen tudjuk ajánlani, mivel az viszonylag csekély szintkülönbséggel, és kevés technikai nehézséggel jár.  Programunk gyönyörű hegyvidéki tájakon, erdőkön, mezőkön át vezet, és reményeink szerint a sok helyen a hó alól éppen előbújó, tavaszi hegyvidék igazán színpompás virágmezejében a krókusz virágzásában is gyönyörködhetünk majd.

A Százlábú Egyesület ez évben is szeretettel vár minden érdeklődőt

 a VIII. Körösök-Völgye Határtalan Vándortúrájára!

 Teljesíthető kerékpáros vagy vízi túra formájában.

Időpont: 2018. 05. 17--21.

 Túraprogramunk immáron 8. éve hivatott, a határon átívelő gyönyörű Körösök Völgyének egyedülállón gazdag és sokszínű, természeti és kulturális egységére felhívni a figyelmet. A vándortúra a látnivalókban igen gazdag romániai Bihari-hegységből indulva, a Borzi-szoroson és a Béli-hegyeken keresztül, végig a Fekete-Köröst követve a magyarországi Békés városáig tart. Ennek a tájnak a szokásosnál is gazdagabb környezeti és természeti értékein kívül az itt élők történelmi, néprajzi, vallási és kulturális sokszínűsége, valamint a Körösök mentén élő partiumi szórvány magyarság vendégszeretete meghatározó hangulatot biztosít ennek az öt napos programunknak.