Tisztelt Érdeklődők! Tisztelt Túratársak!

 A Százlábú Egyesület,

a Békéscsabai Evezőlapátosok Baráti Társaságával és a Békési Kajak-Kenu Klubbal közös szervezésben  

2019.05.11-én ismét

Évadnyitó (nyílt) Vízi Túrát

szervez a vadregényes Élővíz-csatornán.

A 2019-es évben az immár hagyományosnak tekinthető vízitúra programunk a május 11-én és 12-én megrendezésre kerülő „Három Város Túra” (Gyula, Békéscsaba, Békés) Turisztikai Program Sorozat részeként, (annak első napján) kerül megrendezésre! Ezáltal rendezvényünk csatlakozik az Országos Olimpiai Ötpróba sorozat, pontgyűjtő programjához is.

Ennek részleteiről és az értékes pontgyűjtéshez való regisztrációról IDE KATTINTVA olvashatsz!

 

 Az evezés helyszíne, (útvonala), a három egymáshoz közeli dél-alföldi várost összekötő Élővíz-csatorna, 33km-es szakasza, amely egyben, az egykori Fehér-Körös folyószabályozások előtti kalandos (eredeti) ága is.

 

A „Három Város” túra többi száma ahol növelheted értékes Olimpiai Ötpróba pontjaidnak számát (gyalogos és kerékpáros túra   formájában) a második napon 2019.05.12-én vasárnap kerül megrendezésre, a Körösök Völgye Turista Egyesület (KVTE) szervezésében, amelyről a részletek itt olvashatók.

 

Körös-folyók völgyében található, és három várost is összekötő Élővíz-csatorna 33km-es szakasza az utóbbi évek igen kedvelt vízitúra célpontjává vált a vízi-sportok kedvelői és a "hétköznapi" túrázók körében egyaránt. Köszönhető ez a rendkívüli sokszínűségének, melyet magunk is megtapasztalhatunk e-túránk során. A települések központjait, történelmi belvárosi részeit is átszelő csatorna, a városok közötti szakaszokon, sok helyen igen vadregényessé válik, és izgalmas kihívásokat tartogat a túrázók számára. Az egykori Fehér–Körös medrében lapátolva találkozhatunk a Körös vidékre jellemző igen gazdag és rendkívül színes természeti értékekkel, valamint igazi sport, és turisztikai élményekkel is gazdagodhatunk.

 

 

Találkozó 2019.05.11-én reggel 08-kor Gyulán a "Csigakerti stégnél". (Gyula Part u.15.) Közvetlenül a  Park Hotel előtt. 08:00—08:30 között regisztráció, balesetvédelmi oktatás, technikai megbeszélés a résztvevők és a szervezők részvételével.

Túraindítás, (vízre szállás): 08:30-tól kb.09:30-ig folyamatosan.

Érkezés Békésre a célba (Erzsébet Liget) kb.15-17óra között.

Útközben Pihenő és frissítő pontok Vesszelynél, Békéscsabán a Kikötő Sörözőnél, a „Csabagyöngyénél”, (Turisztikai Főpályaudvarnál) valamint a Sikonyi pihenőhelynél.

A túra olimpiai ötpróba pontértéke: 4 pont!

 A szervezők biztosítják:

1.A rövidebb táv megtételének lehetőségét is a Békéscsaba—Békés szakaszon, (ugyan csak az Élővíz-csatornán), ami csupán 16km leevezésével már teljesíthető. (olimpiai ötpróba pontértéke 2pont!!)

Itt az indítás helyszíne: a Békéscsabai Felső Körgáti zsilip (Kikötő Kocsma) Felső Körös sor—Ilosvai u. sarok. Időpontja: 2019.05.11. 11:00 regisztráció, majd 11:30-tól túraindítás. Beérkezés ugyan csak Békésre az Erzsébet Ligetbe a délutáni órákban.

  2. A nevezési díjon kívül (külön díjazás fejében) vízi sporteszközöket, és egyéb felszereléseket a készlet erejéig, az indítás helyszínére szállítva!

  •  3 személyes túra kenu 3000Ft/db
  • 4 személyes túra kenu 4000/Ft/db
  • műanyag hordó a csomagoknak. 300/Ft/db
  • mentőmellény 300/Ft/db

 A vízi sporteszköz igényeket a regisztrációkor kérjük majd beírni!

Aki(k) saját vízi túra eszközzel kívánják teljesíteni a távot azok a regisztrációkor azt kérjük jelezzék!

Figyelem!

Azok akik már tudják, hogy kivel, (kikkel) fognak evezni kérjük, hogy csapatonként egy fő írjon nekünk egy e-mailt a csapattagok nevével, létszámával.

Akik még nem tudják, hogy mivel és kivel, (kikkel) fognak evezni (nincsen még se hajójuk se túratársuk) azok is azt egy e-mailban feltétlenül jelezzék! Ő tőlük egységesen (a nevezési díjon kívül) + 1000Ftot kérünk majd átutalni, vagy az indítás előtt kifizetni, vízi sporteszköz biztosítása címen. Ő számukra túra társa(ka)t, és 4 személyes túra kenuban beülő helyet a szervezők igyekeznek biztosítani.

e-mail címünk: info@szazlabu.hu

  3. A  szervezők túra indulását megelőzően 2019.05.11-én 07:30-kor induló!!  különjáratú autóbuszos transzfer lehetőségét is biztosítják  amely a Békési cél állomástól (Erzsébet Liget, Sportcsarnok melletti gk. parkoló) közvetlenül a Gyulai rajthelyig (part u.15) közlekedik majd. Ezt a plusz szolgáltatást azok számára ajánljuk, akik autójukat a Békési beérkezés pontján kívánják leparkolni. Utazási hozzájárulás 1000Ft/fő amelyet az autóbuszon kell majd rendezni.

A rövidebb szakaszt (Békéscsaba-Békés) teljesíteni kívánó túrázók is hozhatják ide (Békésre) a gépkocsijukat, viszont számukra a parkolótól kb.300m-re található Volán Autóbusz pályaudvarról induló közvetlen „Volán” járatot ajánljuk, ami Békés és Békéscsaba között közlekedik kb. 20-30percenként.

 

A sikeres túra táv teljesítését követően a célba érkezés helyszínén igazoló lap,

és bográcsban főtt babgulyás (füstölt hússal) várja a résztvevőket, melynek költségét a nevezési díj tartalmazza.

FIGYELEM FONTOS!

  • Ez a túra, Nem verseny!! Ezért az első beérkezőknek nem jár díj!!! (max. nagy taps!!)

 

  • A távolabbról érkező túratársak számára kedvezményes szálláslehetőséget, biztosít a (helyi) Békés Dánfoki Üdülőközpont. (faházas, sátras, panziós szállás lehetőségek egy helyen) 20/5925636
  • Fontos tudni, hogy erre az eseményre a MÁV 50°% utazási kedvezményt is biztosít!
  • A túraprogramon csak az előzetes (és érvényes) regisztrációval rendelkezők vehetnek részt!

 

 

  A vízi túra programon mindenki saját felelősségére vesz részt, melyet a túra előtt aláírásával is igazol. 16 év alattiak csak szülői, vagy felnőtt felügyelettel vehetnek részt a túrán! 14 év alattiaknak és úszás tudással nem rendelkezőknek a mentőmellény KÖTELEZŐ!

 

Amit érdemes hozni: Váltó ruha,  esőköpeny, (NEM ESERNYŐ!!) nyári sapka, törlő és ülő szivacs, kispárna az ülésekre. Erősebb madzag vagy vékonyabb kötél. Hajónként 5m! bicska, kellő mennyiségű folyadék, különböző energiapótlók, szendvicsek, csoki szőlőcukor stb..

 

Nevezési díj: 2500Ft/fő

(10 év alattiaknak ingyenes, de számukra is kötelező a regisztráció!)

 Amely tartalmazza

  • a szervezés és lebonyolítás költségeit,
  • beérkezéskor egy nagy adag babgulyást

További infók, részletek a programról (folyamatosan frissítve) ugyanezen a felületen lesznek megtalálhatók!

 

 A Nevezési Díjat a Százlábú Egyesület  11733003-20120564-es számlaszámára kérjük utalni a sikeres regisztrációt követően. A befizetéskor a "közlemény" rovatba kérjük feltüntetni a regisztráltak nevén kívül az "Élővíz-csatorna túra" kifejezést is a teljes azonosíthatóság érdekében.

 

Regisztrálni a programra:

 

 IDE KATTINTVA   lehet  

További infók: Zanócz Róbert 70/3340841 Szatmáriné Priskin Anita 70/5153718