Gyárlátogatás a Kecskeméti Mercedes Benz Gyárban!

Örömmel tudatjuk minden kedves érdeklődővel, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel egy újabb időpontot is kaptunk (gyárlátogatásra) a Kecskeméti Mercedes Gyártól. Új időpont:  2017. December 04. 11.30--13:45

Utazás csoportosan Kecskemétre, bérelt autóbusszal.

 Találkozó (Indulás)

2017.12.04-én

  • 08:45 Békés Városháza előtti buszmegálló
  • 09:00 Békéscsaba Vasútállomás melletti Penny Áruház parkolója

 A gyárlátogatás nagyon szigorú szabályok mellett, csakis előre egyeztetett időpontban és szervezett csoportok számára lehetséges. A látogatás csoportunk számára 11:30-kor kezdődik és 13:45-kor fejeződik be. Érkeznünk legkésőbb11:20-ra kell az 1 sz. bejárathoz. Az autógyár-komplexumot szakszerű idegenvezetés mellett és a gyár biztonsági szolgálatának kíséretével járhatjuk csak végig. Lehetőségünk lesz a karosszéria préseléstől, egészen a gyártósorról való lekerülésig tartó folyamatot végig néznünk és bejárnunk (kivéve a festőüzemet). A gyárlátogatás és az előtte lévő rövid előadás alkalmával több igazi érdekességet is megtudhatunk a világ egyik legelismertebb autómárkájáról és sok-sok éves sikereinek titkairól is.

A gyárlátogatás után, időt szakítunk a kecskeméti bevásárlóközpontban (Decathlon, Auchan stb..) való szétnézésre, vásárlásra, (karácsony...) vagy éppen csak ebédelni valamit a helyi gyorsétkezdében, ahol napi menü is rendelkezésre áll.

Visszaérkezés előre láthatólag 18 óra körül.

A Kirándulás költsége 3000Ft/fő (Egyesületünk tagjai részére 2500Ft/fő) amely a kényelmes különjáratú autóbuszos utazás, és a szervezési költségeket foglalja magában.

A gyárlátogatás csoportunk részére ingyenes!

Figyelem!

Egyesületünk részére a csoportos belépési engedély összesen 40 főt (!!) határoz meg (csak 12 év feletti személy léphet a gyár területére). Ezért a jelentkezéseket ezt figyelembe véve és csak időrendben tudjuk elfogadni! 

 

Jelentkezni: (Regisztrálni)

ERRE A SORRA KATTINTVA LEHET!

 Amennyiben a regisztrációs felület rákattintásra nem jelenik meg, abban az esetben sajnos már jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni erre a programunkra. (Minden rendelkezésre álló hely megtelt)

 A részvételi költséget a Százlábú Egyesület OTP 11733003-20120564 számlaszámára kérnénk utalni. A közleményrovatba kérnénk feltüntetni a –„gyárlátogatás”- kifejezést, és a jelentkező nevét is a könnyebb azonosítás érdekében. Hivatalos visszajelentést a jelentkezés érvényességéről csak a részvételi díj befizetése után áll módunkban küldeni a regisztráció alkalmával megadott e-mail címre.

 

Néhány érdekesség a Kecskeméti Gyárral kapcsolatban:

 

Gyáralapítás                                                            2008

Termékek
B-osztály, CLA, CLA Shooting Brake

Gyárigazgató
Christian Wolff
 

A telek nagysága                                                    441 ha

Bekerített terület                                                     160 ha

Munkatársak száma                        2015. dec.        4.000fő

Termelési volumen                          2015              >180.000 jármű

 

 

Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2012 márciusában nyitotta meg gyárát Kecskeméten. A sikerek igazolták a döntést: a dél-alföldi régió, sőt immár Magyarország meghatározó befektetője és munkaadója lett. Három világszerte sikeres Mercedes-Benz modell készül a hazai gyárban. Az első Magyarországon is gyártott termék a B-osztály volt; míg 2013-ban a négyajtós CLA coupé, illetve 2015 januárjában a kombi CLA Shooting Brake gyártását is megkezdte a kecskeméti gyár. Külön büszkeség, hogy ez utóbbi két típust kizárólag itt Magyarországon gyártják az egész világ számára.

Az elmúlt évek folyamatos kapacitásbővítésének köszönhetően a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft 4.000 munkavállaló számára biztosít munkahelyet. A kapacitásbővítéssel párhuzamosan a hazai székhelyű beszállítók száma is folyamatosan növekedett. A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár ma már 32 hazai székhelyű beszállítóval dolgozik, és 2012—2015 között már több mint 500.000 darab autó gördült le a gyártósorról.

 A Mercedes honosította meg a duális képzést hazánkban; a 2011 óta sikeresen működő program hosszú távon kínál kiváló, versenyképes ismereteket a szakközépiskolától egészen főiskoláig, és ezáltal biztos karrierlehetőséget. A duális szakképzésre és duális főiskolai képzésre is sokszoros túljelentkezés van, ami szintén annak bizonyítéka, hogy a régió egyik legvonzóbb munkaadójának tartják a kecskeméti gyárat, illetve eredményesnek a gyakorlatorientált képzést. 2014. májusában fejezték be tanulmányaikat az első duális szakképzésben résztvevők, a duális főiskolai képzésben pedig 2016-ban kerültek ki az első diplomások.

A Mercedes-Benz gyár kiemelt figyelmet fordít Kecskemét és a régió fejlődésére, valamint a jövő generációjának, és a hátrányos helyzetben lévő társadalmi csoportok segítésére oktatás, sport, kultúra és szociális ügyek területén.

 

Jelen & múlt   

2008    Döntés az új gyár helyszínéről
2009    Alapkőletétel és az építkezés kezdete
2010    Bokrétaünnep és a berendezések telepítése
2011    Berendezések tesztelése és termelési tesztek
2012    Gyárnyitó és a B-osztály sorozatgyártásának kezdete
2013    A CLA sorozatgyártásának kezdete
2014    A 3. műszak indulása
2015    A CLA Shooting Brake gyártásának kezdete