Bringatúra a Balaton körül!

2020.05. 22-24

 

Tisztelt Túratársak! Tisztelt Érdeklődők!

Nagy-nagy örömünkre szolgál bejelenteni mindenki számára, hogy ez a több éves múltra visszatekintő kerékpáros nyílt túra-programunk, a konszolidálódott "Korona Vírus helyzet" kedvező alakulásával, és az egyéb tiltó rendelkezések megszűnésével egyetemben az idén is megrendezésre kerül!
 
(Néhány jelentkezést még fogadni is tudunk!)

 

  Reméljük nem döntöttünk rosszul, hogy ismét  a májusi időszakot és a „csillagtúra jelleget” vettük alapul, de úgy gondoltuk, hogy ami  már többször "bejött", és igen jól is sikerült, akkor az az idén sem lehet másként...

Az utóbbi 2 évtizedben szinte majdnem teljesen elkészült a Balatont körül ölelő kerékpáros túraútvonal, amelyet Mi- is használni kívánunk ez alatt a pár nap alatt.

Programunk nyílt, azon minden érdeklődő túratársat szeretettel várunk, egyesületi tagságtól függetlenül!

Részletes térkép:

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=19_uiTLIPrfaMKWxz2XcuYAPkL0o&usp=sharing

Szokásainknak megfelelően túravezetővel vezetett csoportos túránk nyugodt tempóban, több pihenőt tartva (látnivalóknál, kilátó pontoknál, érdekességeknél, „fröccs terasznál” stb..) együtt halad.

 Utazásunk a Balatonhoz közösen (oda-vissza) különjáratú bérelt autóbusszal,

ami marad végig velünk a túra ideje alatt.

Figyelem!

Az autóbuszos utazás alatt a rendelkezésre álló ülőhelyeken "hézagosan", a kellő távolságokat megtartva fogunk utazni.

Az utazás során a szájmaszk használata KÖTELEZŐ!

 

Szállásunk mind a 2 éjszaka a Szántódi Erdészeti Üdülőben, lesz közvetlenül a vízparton (2 X 2ágyas + nappali és konyha) jó minőségű apartmanokban.

 

Itt is a biztonság érdekében "szétszóródva", (az egy háztartásból érkező párokat, családokat kivéve) fogunk apartmanokat és szobákat kapni.

 Az apartmanokban hűtő, és mikro is rendelkezésre áll, ezért ha valaki(k) hoz magával lefagyasztott készételt, akkor azt is meg tudja melegíteni majd magának. Az üdülőtől nem messzire vendéglátó helyek, étterem és szupermarket is rendelkezésre áll. A szálláson ágyneműt kapunk, viszont törölközőt hozni kell!

Ez a közvetlen vízparti szálláshely lesz a bázisunk, ahonnan minden nap elindulunk és délutánra (estére) visszaérkezünk.

Elképzeléseink szerint ezen a túrán is a „Balaton kerülést” 3 szakaszban és 3 nap alatt teljesítjük!

 

Rövid program, és útvonal ismertető:

0.nap 2020. 05. 21. (csütörtök)

18-19 óra között a bringák felpakolása egy nagyméretű szállító trélerre  a Békéscsabai Vasútálomás meletti Penny áruház parkolójában.

A bicajok a közeli Andrássy gimi zárt udvarán fognak "aludni" másnap hajnalig!

1. nap 05. 22 (péntek)

Indulás kora reggel!

  • 04:00 Békés Penny parkolóból
  • 04:20 Békéscsaba (vasútállomás meletti) Penny parkolóból

Útvonal: Békés, Békéscsaba, Szarvas, Kecskemét, Dunaföldvár, Siófok, Szántód 

Érkezés a Szántódi szálláshelyre előre láthatólag: de.10-11 óra között. Az apartmanok elfoglalása után (kb.dél körül) indulunk is első napi tekerésünkre  Szántódról, végig a déli-parton, nyugati irányba, rövid pihenőkkel.. !

Útvonal:

Szántód,- Balatonföldvár, -Balatonszárszó, -Balatonöszöd, -Balatonszemes,- Balatonlelle, Balatonboglár, -Fonyódliget, - Fonyód, -Bélatelep,- Balatonfenyves,- Balatonmáriafürdő,- Balatonberény, - Balatonszentgyörgy,- Keszthely (66km)

15- 20km/h-ás átlagsebességgel, rövid pihenőkkel, max. 5 órás kényelmes bringázást jelent.

Késő délután Bicajok nélkül, vonattal indulunk vissza Keszthelyről a Szántódi szállásunkra. A bringákat egy vasútállomás melletti zárt udvaron hagyjuk másnap reggelig, ahonnan is majd folytatjuk a túránkat. Így a "bemelegítő" hosszú nap után, (kényelmes puha üléseken....) vonatból csodálhatjuk meg a a Balatoni naplementét... Este szabadprogram, pihenés.

 

 

  

 

2.nap  2020. 05.23. (szombat)

 Reggel (délelőtt) visszavonatozunk, Keszthelyig, ahol felvesszük a bringáinkat és  folytatjuk tovább túránkat. Először is a híres Festetics Kastélyt és annak gyönyörű parkját bringázuk körbe, majd a Balaton északi oldalán folyamatosan Keleti irányba tartva haladunk. Útközben hosszabb rövidebb pihenőket tartunk egy-egy kilátó helynél, vagy érdekességnél, büfénél stb..  Ezen a napon egészen Tihanyig tekerünk majd ott  egy rövid kompátkeléssel vissza térünk a déli oldalra, a Szántódi üdülőbe.

 Útvonal:

Keszthely,- Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Balatonederics, Szigliget, Badacsony, Badacsonytomaj, Badacsonyörs, Ábrahámhegy, Balatonrendes, Révfülöp, Balatonszepezd, Zánka, Balatonakali, Balatonudvari, Örvényes, Aszófő, Tihany. (68 km)

 

 

3.nap 2020.05.24. (vasárnap)

 

 Ezen a napon az úgynevezett Balatoni „kis kört” tesszük meg. (Keleti-medence) Ez a „Kis kör” számunkra Tihanyból (Szántódról) indul és ismét Szántódon ér majd véget. Korán reggel átkompozunk az Északi oldalra Tihanyba (menet idő kb.15perc..) és már indulhatunk is!

 

 

...és 2019-ben is!

 

Útvonal:  Tihany, -Balatonfüred, - Csopak, -Alsóörs, -Balatonalmádi, -Balatonfűzfő, -Balatonkenese, Balatonakarattya,-Balatonaliga, -Balatonvilágos, -Szabadi – Sóstó-, Siófok, - Zamárdi,- Szántódi Szálláshely (75km)

 

 

 

Délutánra érkezünk vissza a Szántódi szállásunkra ahol összepakolunk, a bringákat felrakjuk a szállító trélerre, majd elindulunk az autóbusszal hazafelé! Érkezés Békéscsabára az esti órákban.

 

 

 

 

Figyelem!

Ebben az évben túrára maximum 45fő jelentkezését tudjuk elfogadni!

A jelentkezéseket csak az érvényes regisztrációt követően, az előleg (helyfoglaló) befizetésének sorrendjében tudjuk figyelembe venni.

 

 Részvételi költség: 25 000Ft/fő

Egyesületi, vagy pártolói tagjaink részére: 23 000Ft/fő

Amely tartalmazza:

  • az apartmanos szállások és a vízparti üdülő használati díját,
  • a közös autóbuszos utazás és a kerékpár szállítások költségeit,
  • a szervezés és lebonyolítás egyéb költségeit
  • egyesületi hozzájárulást

Az útiköltség hozzájárulásként könyvelt 10 000Ft (hely) foglalót a Százlábú Egyesület számlaszámára kérnénk befizetni a:

OTP 11733003-20120564 számlaszámra.

Befizetésnél a közlemény rovatba kérnénk feltüntetni  a "Bringatúra a Balaton körül 2020" kifejezést, valamint a résztvevő (k) nevét is.

A fennmaradó összeget a helyszinen szedjük össze.

 

 

A programra jelentkezni (regisztrálni) IDE KATTINTVA lehet.

Amennyiben a felső sorra kattintva a regisztrációs felület már nem jelenik meg,

akkor a rendelkezésre álló helyek mind beteltek!

 

Amit a BRINGA TÚRÁRA hozni kell:

 1db a kerékpártúrára alkalmas kifogástalan állapotú és a kötelező tartozékokkal felszerelt kerékpár. +1 db belső és 1 db külső gumi (köpeny) tartalékba. Érvényes!! Személyi Igazolvány és lakcím kártya. Vegyes ruházat, (melegebb öltözék is!!), esőkabát, törölköző, fürdőruha, tisztasági csomag, nyári sapka vagy kendő, sportcipő, papucs, vagy szandál, zseblámpa, WC-papír, zsebkendő, napozó krém, napszemüveg. A kerékpártúrán mindenki saját felelősségére vesz részt, melynek tudomásul vételét a túra kezdetén minden túratársunknak az aláírásával is igazolnia kell.

  • A túra szervezett formában túravezető vezetésével és segítségével zajlik.
  •  A jelentkezés alapvető feltétele a betöltött 10. életév, és a túratávok teljesítéséhez szükséges minimális erőnlét.
  • A túra előre látható átlagsebessége sík területen: 12 - 20 km/h.

A körtúrát saját felelőségre, a csoporttól függetlenül is lehet teljesíteni.

 

  •  A Balaton kerülő túra össz. távja kb.210 km 

Szervezés, lebonyolítás: Zanócz Róbert 70/3340841

 Tagja? vagy Pártoló Tagja kíván lenni Egyesületünknek?

A részletekről és a belépésről IDE KATTINTVA olvashat!