Bringatúra a Balaton körül!

2019.05. 16-19.

Tisztelt Túratársak, Tisztelt Érdeklődők!

Ezt az elmúlt évi nagysikerű bringás programunkat közkívánatra az idén is megszervezzük.

  Reméljük, nem döntöttünk rosszul, hogy ismét  a májusi időszakot és a „csillagtúra jelleget” vettük alapul, de úgy gondoltuk, hogy ami egyszer már bejött, és fantasztikusan jól sikerült, az az idén sem lehet másként...

Az utóbbi 2 évtizedben szinte majdnem teljesen elkészült a Balatont körül ölelő kerékpáros túraútvonal, amelyet Mi- is használni kívánunk ez alatt a pár nap alatt.

Programunk nyílt, azon minden érdeklődő túratársat szeretettel várunk, egyesületi tagságtól függetlenül!

Részletes térkép:

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=19_uiTLIPrfaMKWxz2XcuYAPkL0o&usp=sharing

Szokásainknak megfelelően túravezetővel vezetett csoportos túránk nyugodt tempóban, több pihenőt tartva (látnivalóknál, kilátó pontoknál, érdekességeknél, „fröccs terasznál” stb..) végig együtt halad.

 Utazásunk a Balatonhoz közösen (oda-vissza) különjáratú bérelt autóbusszal,

ami marad végig velünk a túra ideje alatt.

Szállásunk mind a 3 éjszaka:  a Szántódi Erdészeti Üdülőben, közvetlenül a vízparton 2 X 2ágyas jó minőségű  apartmanokban lesz.

 Az apartmanokban hűtő, és mikro is rendelkezésre áll, ezért ha valaki hoz magával lefagyasztott készételt, akkor azt is meg tudja melegíteni majd magának. Tányér evőeszköz nem biztos, hogy rendelkezésre áll ott helyben. Azt hozni kell! Az üdülőtől nem messzire vendéglátó helyek, étterem és szupermarket is rendelkezésre áll. A szálláson ágyneműt kapunk, viszont törölközőt hozni kell!

Ez a közvetlen vízparti szálláshely lesz mindvégig a bázisunk, ahonnan reggel (délelőtt) elindulunk és délutánra visszaérkezünk. Elképzeléseink szerint ezen a túrán is a „Balaton kerülést” 3 szakaszban és 3 nap alatt teljesítjük, úgy, hogy az első napon az (oda) utazás napján is tekerünk már!! Mivel 3 éjszakát töltünk a Balaton mellett így elvileg van egy 4. (fél) napunk is amit tartalék napnak szánunk arra az esetre ha valamelyik előző túranapon  (pl. kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt) meghiúsulna az aznapi túra szakasz teljesítése.

Rövid program, és útvonal ismertető:

0.nap 2019. 05.15 (szerda)

18-19 óra között a bringák felpakolása egy nagyméretű szállító trélerre  a Békéscsabai Vasútálomás meletti Penny áruház parkolójában.

A bicajok a közeli Andrássy gimi zárt udvarán fognak "aludni" másnap reggelig.

1. nap 05. 16. (csütörtök)

Indulás kora reggel!

  • 04:30 Békéscsaba Penny parkolóból

Útvonal: Békés, Békéscsaba, Szarvas, Kecskemét, Budapest, Siófok, Szántód (44-es út, M5, M0, M7)

Érkezés a Szántódi szálláshelyre előre láthatólag: de.10-11 óra között. Az apartmanok elfoglalása után (kb.dél körül) indulunk is első napi tekerésünkre  Szántódról, végig a déli-parton, nyugati irányba, rövid pihenőkkel.. !

Útvonal:

Szántód,- Balatonföldvár, -Balatonszárszó, -Balatonöszöd, -Balatonszemes,- Balatonlelle, Balatonboglár, -Fonyódliget, - Fonyód, -Bélatelep,- Balatonfenyves,- Balatonmáriafürdő,- Balatonberény, - Balatonszentgyörgy,- Keszthely (65km)

15km/h-ás átlagsebességgel, rövid pihenőkkel, max. 5-6 óra kényelmes bringázást jelent.

Késő délután Bicajok nélkül, vonattal indulunk vissza Keszthelyről a Szántódi szállásunkra. A bringákat egy vasútállomás melletti zárt udvaron hagyjuk másnap reggelig, ahonnan is majd folytatjuk a túránkat. Így a "bemelegítő" hosszú nap után, (kényelmes puha üléseken....) vonatból csodálhatjuk meg a a Balatoni naplementét... Este szabadprogram, pihenés.

 

 

  

 

2.nap  2019.05.17. (péntek)

 Reggel (délelőtt) visszavonatozunk, vagy buszozunk Keszthelyig ahol felvesszük a bringáinkat és  folytatjuk tovább túránkat. Fakultatívan a Festetics Kastély és kastélypark megtekintése.  Belépőjegyek (2018-as): Diák/nyugdíjas: 850Ft, Felnőtt (62 éves korig): 1700Ft

Ezen a napon végig tekerünk az Északi oldalon folyamatosan a Keleti irányban egészen Tihanyig, rövid pihenőkkel.  (Badacsonyban kicsit hosszabb pihenővel...)

 Útvonal:

Keszthely,- Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Balatonederics, Szigliget, Badacsony, Badacsonytomaj, Badacsonyörs, Ábrahámhegy, Balatonrendes, Révfülöp, Balatonszepezd, Zánka, Balatonakali, Balatonudvari, Örvényes, Aszófő, Tihany. (66km)

 Rövid kompátkeléssel vissza térünk a déli oldalra a Szántódi üdülőbe.

 

3.nap 2019.05.18. (szombat)

 

 Ezen a napon az úgynevezett Balatoni „kis kört” tesszük meg. (Keleti-medence) Ez a „Kis kör” számunkra Tihanyból indul és Szántódon ér majd véget.  Szántódról átkompozunk az Északi oldalra (menet idő kb.15perc..) és már indulhatunk is!

 

Útvonal:  Tihany, -Balatonfüred, - Csopak, -Alsóörs, -Balatonalmádi, -Balatonfűzfő, -Balatonkenese, Balatonakarattya,-Balatonaliga, -Balatonvilágos, -Szabadi – Sóstó-, Siófok, - Zamárdi,- Szántódi Szálláshely (75km)

Estére (délután) visszatérés az üdülőbe, szabad program, lazulás...

 

 

4. nap. 2019.05.19. vasárnap

Amennyiben valamelyik előző napon elmaradt egy-egy "teljesítetlen" szakasz, (pl. kedvezőtlen időjárás miatt) azt pótolhatjuk ezen a délelőttön. Egyébként pedig szabad program áll rendelkezésre kb.13 óráig! Ezután a bringákat visszapakoljuk, a szállító trélerre, majd 14 óra körül indulunk vissza az autóbusszal Békés-megyébe. Haza érkezés kb. 19-20 óra körül.

A 2018-as Balaton "kerülős" programunk fotói ide kattintva!

 

 

Figyelem!

A túrára maximum 45fő jelentkezését tudjuk elfogadni!

A jelentkezéseket csak az érvényes regisztrációt követően, az előleg (helyfoglaló) befizetésének sorrendjében tudjuk figyelembe venni.

 

 Részvételi költség: 26 000Ft/fő

Egyesületi tagjaink részére: 24 000Ft/fő

Amely tartalmazza:

  • az apartmanos szállások és a vízparti üdülő használati díját,
  • a közös buszos utazás és a kerékpár szállítások költségeit,
  • a szervezés és lebonyolítás egyéb költségeit
  • egyesületi hozzájárulást

Az útiköltség hozzájárulásként könyvelt 10000Ft (hely) foglalót a Százlábú Egyesület számlaszámára kérnénk befizetni a:

OTP 11733003-20120564 számlaszámra.

Befizetésnél a közlemény rovatba kérnénk feltüntetni  a "Bringatúra a Balaton körül 2019" kifejezést, valamint a résztvevő (k) nevét is az azonosítás. érdekében

 

A programra jelentkezni (Regisztrálni) IDE KATTINTVA lehet.

Amennyiben a felső sorra kattintva a regisztrációs felület nem jelenik meg akkor a rendelkezésre álló helyek mind beteltek és nincsen mód már sajnos a programra jelentkezni!

 

Amit a BRINGA TÚRÁRA hozni kell:

 1db a kerékpártúrára alkalmas kifogástalan állapotú és a kötelező tartozékokkal felszerelt kerékpár. +1 db belső és 1 db külső gumi (köpeny) tartalékba. Érvényes!! Személyi Igazolvány és lakcím kártya. Vegyes ruházat, (melegebb öltözék is!!), esőkabát, törölköző, fürdőruha, tisztasági csomag, nyári sapka vagy kendő, sportcipő, papucs, vagy szandál, zseblámpa, WC-papír, zsebkendő, napozó krém, napszemüveg. A kerékpártúrán mindenki saját felelősségére vesz részt, melynek tudomásul vételét a túra kezdetén minden túratársunknak az aláírásával is igazolnia kell.

  • A túra szervezett formában túravezető (k) vezetésével és segítségével zajlik.
  • A túrára jelentkezés alapvető feltétele a betöltött 12. életév, és a túratávok teljesítéséhez szükséges minimális erőnlét.
  • A túra előre látható átlagsebessége sík területen 12 - 20 km/h.

 

  •  A túra össz. távja kb.210 km 

Szervezés, lebonyolítás: Zanócz Róbert 70/3340841

 Tagja kíván lenni Egyesületünknek? A részletekről és a belépésről IDE KATTINTVA olvashat!