Kirándulás Prága, Pilsen, Pozsony

2020. 10. 01-04

Örömmel értesítjük az érdeklődőket, hogy Egyesületünk közkívánatra újra kirándulást szervez a száztornyú Prágába. A Cseh főváros az elmúlt években a világ egyik leglátogatottabb városává vált. Köszönheti ezt az európai fővárosok sorában egyedülállóan érintetlen városképének, a középkortól a szecesszióig szinte minden időszakot felölelő építészeti örökségének, és ezzel teljesen harmonizáló, egyedülálló polgári hangulatának is. A várost alkotó történelmi városnegyedeknek külön-külön hangulata, története van. Prága nemcsak szép, hanem szerencsés város is. Háborúkban volt része ugyan, de ezek már a XVII. században elzúgtak fölötte... A II. világháborút is átélte elenyésző sérülésekkel. Épen maradt sziget volt a földig lerombolt Lengyelország, Мagyarország, Németország szomszédságában. 1992 óta Prága történelmi belvárosa a világörökség része. Prága valóban Közép-Európa legszebb kulturális, valamint  történelmi városközpontjával dicsekedhet, ahol Szilvássy Katika, helyi idegenvezető kalauzol végig minket e pár nap alatt.  De ebbe a néhány napba olyan érdekességek is beleférnek mint pl. a világhírű PILSENI SÖRGYÁR és annak múzeumának meglátogatása, (nem is akár mikor, és akár hol?  hanem) éppen a híres Pilseni Sörfesztivál  idején, és helyszínén!! Vagy éppen Pozsonyi sétánk is kecsegtet néhány érdekes látnivalóval.

 Szállásunk Prágában egy belvároshoz közeli *** Hotelben 2-3 ágyas szobákban, svédasztalos reggelivel.

1.nap 2020.10.01. csütörtök 

Utazásunk Prágába, egy minden igényt kielégítő különjáratú bérelt autóbusszal.

Indulás reggel

  • 04: 00-kor Békésről a Penny áruház parkolójából
  • 04:30-kor Békéscsabáról a Vasútállomás melletti Penny áruház parkolójából.

Útvonal: Békéscsaba- Budapest- Győr -Pozsony- Brno- Prága útvonalon, autópályán. Folyamatos utazás rövid megállókkal, pihenőkkel. Érkezés Prágába kb. 16 óra körül. 

A szállás elfoglalása után csatlakozik hozzánk Szilvássy Katika helyi idegenvezető, aki egy kora esti sétára invitál minket a pazar látnivalókkal kecsegtető "száztornyú" Prágába.

Figyelem!

Az idegenveztések során kicsi (rádiós) fülhalgatókat kapunk amely nagyban szolgálja az elhangzott információk teljes élvezetét, és ezáltal az idegenvezetés magas szinvonalát.

Szállásunk a Moldva folyó mentén, néhány villamos megállóra a történelmi belvárostól!! Esti sétánk alkalmával megtekintjük a Vencel-teret, a Rendi Színházat (Mozart kedvenc színháza volt), a Károly Egyetemet, a Lőportornyot, a Vigadót és az Óváros-tér palotáit, a Városháza tornyán lévő világhírű csillagászati órát - az Orlojt, stb..

 

2. nap. 2020. 10. 02. (péntek)

Reggeli után ismét csatlakozik hozzánk helyi idegenvezetőnk, ugyan is vár ránk a  Hradzsin, (a Prágai Vár és a várnegyed), az impozáns Szt. Vitus Székesegyház és „kincsei”, a Régi Királyi Palota – Dobzse László magyar-cseh király prágai palotája, a román-kori Szt. György Bazilika, valamint az Arany utcácska bájos pici házai és  természetesen megnézzük az udvaron álló Szent György szobrot is.

 (Belépő a Prágai Várba kb.250,- CZK, 65 éven felül 125,- CZK, rokkant igazolvánnyal ingyenes.)

A várból leérkezve rövid kávészünetet tartunk, majd átsétálunk a Wallenstein Palota kertjén a „kis-oldali” térre, ahol II. Rákóczi Ferenc emléktáblája is található. Gyalogos városnézésünk folytatásaként átmegyünk a barokk szobrokkal díszített világhírű, ódon Károly-hídon az Óvárosba. Sétánk során bekukkanthatunk Bohumil Hrabal „sörözőjébe” is (Arany Tigris) ahol a világhírű író 1994. január 11-én Václav Havelt a Cseh Köztársaság akkori elnökét és Bill Clintont az Amerikai Egyesült Államok vezetőjét is vendégül látta egy laza sörözésre.. (Az erről készült fénykép ma is látható a vendéglő falán.) Este 18 órától egy 2 órás hajókiránduláson veszünk részt a Vltaván (Moldván), ahol hideg-meleg svédasztalos vacsora, és a várost folyóról élvezhető mesés panoráma vár ránk. 

 

 3.nap 2020. 10. 03.szombat

Reggeli után délelőtt szabadprogram (pár órában) Prágában, majd autóbuszra szállunk és 1-2 óra utazást követően Pilsenbe érkezünk, hogy belevessük magunkat a híres Pilseni Sőrfesztivál semmihez sem hasonlítható forgatagába. De még mielőtt mindenki szétszéledne a fesztivál helyszinén, a méltán világhíres Pilseni sörgyártást vehetjük szemügyre egy felettébb érdekes sőrgyár látogatással és kóstolással egybekötött szervezett program keretében. A sörgyárnak, a pince hálózatnak, valamint az interaktív bemutatóhelyeknek a látogatói belépő díja 250 CZK (nyugdíjasoknak, diákoknak 150 CZK)

 A szervezett programot követően "szabadprogram" a Fesztivál helyszínen este 21 óráig. Knédli, csülök, különböző Pilseni sör különlegességek, kulturális programok, koncertek, vásár és fesztivál hangulat több szinpadon az egymáshoz közeli helyszineken... Késő este visszatérés Prágába a szállásunkra.

 

 4.nap 2020. 10. 04. vasárnap

Reggeli után búcsút intünk a Cseh fővárosnak Prágának, és hazafelé vesszük az irányt. Útközben rövid pihenőre (és egy belvárosi kör-sétára) megállunk Pozsonyban is. Koronázó templom, (Szent Márton-dóm) Óváros, Pozsonyi-vár stb... Ezután folyamatos utazással, Bp-érintésével érünk vissza Békéscsabára és Békésre a késő esti órákban.

  

Pozsonyi látkép a várral!
                                                                       Pozsonyi látkép a várral


 

Ajánlatos kényelmes lábbelit hozni Prága macskaköves utcáira!

 

A kirándulás tervezett részvételi költsége:

 23 000Ft +120€

 

Egyesületünk tagjai, vagy pártóló tagjai részére 

20 000Ft +120€

 (A részvételi díj minimum 40 fő-vel van kalkulálva. Ennél kevesebb jelentkező esetén a részvételi költségek némileg emelkedhetnek)

 

Tagja kíván lenni Egyesületünknek?  A részletekről ITT OLVASHAT!

 

A részvételi díj tartalmazza:

  • A kényelmes különjáratú autóbuszos utazás minden költségét,
  • A szállás, az idegenforgalmi adók, és a svédasztalos reggelik árát
  • Szakszerű és széleskörű helyi idegenvezetés költségét.
  • A péntek esti látványos hajókirándulás, és a svédasztalos vacsora díját.
  • A szervezés, lebonyolítás egyéb költségeit,
  • Egyesületi hozzájárulást 

 

 

 __________________________________________________________________

 

 Jelentkezéshez kérjük 

 

KATTINTSON IDE!  

 

és töltse ki a regisztrációs felületet.

 

 

Figyelem!

A rendelkezésre álló helyek korlátozottak!

(max. 46fő)

Ezért, addig tudunk csak jelentkezéseket elfogadni, amíg ezek a helyek be nem telnek, és

ameddig a fenti (kék színű) sorra kattintva a regisztrációs felület megnyílik!

____________________________________

Túljelentkezés esetében csak az érvényes regisztráció, és az előleg befizetésének időrendjét tudjuk alapul venni!

egyéb információkért kérjük a +36-70/3340841 -tel. számot hívni.

 

A regisztrált jelentkezőktől 10 000Ft előleget kérünk átutalni az Egyesületünk számlaszámára mely egyben helyfoglalónak is tekintendő.

A befizetéskor a közlemény rovatba kérnénk feltüntetni a "Prágai Kirándulás" kifejezést, valamint a programra jelentkező(k) nevét is a könnyebb azonosítás érdekében.

Százlábú Egyesület OTP 11733003-20120564 

 

A fennmaradó összeget csak a helyszínen szedjük össze!

 

 

2016-os Egyesületi kirándulásunk alkalmával készített rövid, zenés Prágai videonkat

erre a sorra kattintva nézhettitek meg. 

 

Prága éjszaka
Prága éjszaka