Autóbuszos kirándulás

Prága, Pilsen, (sörfesztivál!) Pozsony-ba

 

 2022.09.29 - 10.02.

4nap /3éjszaka

(csütörtök- vasárnap)

Örömmel értesítjük az érdeklődőket, hogy Egyesületünk közkívánatra újra kirándulást szervez a száztornyú Prágába, amely elképzelésünk szerint kiegészül egy kis Pllseni Sőrgyár és Sőrfesztivál látogatással is!

 

A Cseh főváros az elmúlt években a világ egyik leglátogatottabb városává vált és most a vírus helyzet "szorongatásából" szabadulva újra fogadja a kúltúra és a jó sörök kedvelőit. A kiemelt figyelmet és a megkérdőjelezhetetlen érdeklődést iránta, az európai fővárosok sorában egyedülállóan érintetlen városképének, a középkortól a szecesszióig szinte minden időszakot felölelő építészeti örökségének, és ezzel teljesen harmonizáló, egyedülálló polgári hangulatának köszönheti. A várost alkotó történelmi városnegyedeknek külön-külön hangulata, története van. Prága nemcsak szép, hanem szerencsés város is. Háborúkban volt része ugyan, de ezek már a XVII. században elzúgtak fölötte... A II. világháborút is átélte elenyésző sérülésekkel. Épen maradt sziget volt a földig lerombolt Lengyelország, Мagyarország, Németország szomszédságában. 1992 óta Prága történelmi belvárosa a világörökség része. Prága valóban Közép-Európa legszebb kulturális, valamint  történelmi városközpontjával dicsekedhet, ahol Szilvássy Katika, helyi idegenvezető kalauzol végig minket e pár nap alatt.  De ebbe a néhány napba olyan érdekességek is beleférnek mint pl. a világhírű PILSENI SÖRGYÁR látogatása Nem is akár mikor, és akár hol,  hanem éppen a híres Pilseni Sörfesztivál  idején, és helyszínén!! De visszafelé a Pozsonyi sétánk is kecsegtet néhány érdekes látnivalóval.

 Szállásunk Prágában egy belvárosi Hotelben 2-3 ágyas szobákban, svédasztalos reggelivel.

 

 

 1.nap: 2022.09.29. csütörtök 

Utazásunk Prágába, egy minden igényt kielégítő különjáratú bérelt autóbusszal.

Indulás reggel

  • 04: 20-kor Békésről a Penny áruház parkolójából
  • 04: 40-kor Békéscsabáról a Vasútállomás melletti Penny áruház parkolójából.

Útvonal: Békéscsaba- Budapest- Győr -Pozsony- Brno- Prága útvonalon, autópályán. Folyamatos utazás rövid megállókkal, pihenőkkel. Érkezés Prágába kb. 16 óra körül. 

A szállás elfoglalása után csatlakozik hozzánk Szilvássy Katika helyi idegenvezető, aki egy kora esti sétára invitál minket a pazar látnivalókkal kecsegtető "száztornyú" Prágába.

Figyelem!

Az idegenveztések során kicsi (rádiós) fülhalgatókat kapunk amely nagyban szolgálja az elhangzott információk teljes élvezetét, és ezáltal az idegenvezetés magas szinvonalát.

Szállásunk a Moldva folyó mentén, néhány villamos megállóra a történelmi belvárostól!! Esti sétánk alkalmával megtekintjük a Vencel-teret, a Rendi Színházat (Mozart kedvenc színháza volt), a Károly Egyetemet, a Lőportornyot, a Vigadót és az Óváros-tér palotáit, a Városháza tornyán lévő világhírű csillagászati órát - az Orlojt, stb..

 

2. nap. 2022. 09. 30. (péntek)

Reggeli után ismét csatlakozik hozzánk helyi idegenvezetőnk, ugyan is vár ránk a  Hradzsin, (a Prágai Vár és a várnegyed), az impozáns Szt. Vitus Székesegyház és „kincsei”, a Régi Királyi Palota – Dobzse László magyar-cseh király prágai palotája, a román-kori Szt. György Bazilika, valamint az Arany utcácska bájos pici házai és  természetesen megnézzük az udvaron álló Szent György szobrot is.

 (Belépő a Prágai Várba kb.250,- CZK, 65 éven felül 125,- CZK, rokkant igazolvánnyal ingyenes.)

A várból leérkezve rövid kávé (ebéd) szünetet tartunk, majd átsétálunk a Wallenstein Palota kertjén a „kis-oldali” térre, ahol II. Rákóczi Ferenc emléktáblája is található. Gyalogos városnézésünk folytatásaként átmegyünk a barokk szobrokkal díszített világhírű, ódon Károly-hídon az Óvárosba. Sétánk során bekukkanthatunk Bohumil Hrabal „sörözőjébe” is (Arany Tigris) ahol a világhírű író 1994. január 11-én Václav Havelt a Cseh Köztársaság akkori elnökét és Bill Clintont az Amerikai Egyesült Államok vezetőjét is vendégül látta egy laza sörözésre.. (Az erről készült fénykép ma is látható a vendéglő falán.)

Este 18 órától egy fantasztikus élményt igérő programon veszünk részt: 2 órás hajókirándulás a Vltaván (Moldván), ahol hideg-meleg svédasztalos vacsora, és a várost folyóról élvezhető mesés panoráma vár ránk. 

 

 3.nap 2022. 10. 01. szombat

Reggeli után, (délelőtt) szabadprogram pár órában Prágában, majd autóbuszra szállunk és 1-2 óra utazást követően Pilsenbe érkezünk, hogy belevessük magunkat a híres Pilseni Sőrfesztivál forgatagába. A fesztivál helyszine maga a sőrgyár hatalmas udvara, és az azt körűlvevő liget. 

A fesztiválra való belépés DÍJTALAN!

A sörgyárat, a híres pince rendszert, valamint az interaktív bemutatóhelyet 300czk belépő díjal (nyugdíjasoknak, diákoknak 150 czk) lehet fakultatívan megtekinteni.

Knédli, csülök, különböző Pilseni sör különlegességek, kulturális programok, koncertek, vásár és fesztivál hangulat több szinpadon az egymáshoz közeli helyszineken... Késő este visszatérés Prágába a szállásunkra.

 

 4.nap 2022. 10. 02. vasárnap

Reggeli után búcsút intünk a Cseh fővárosnak Prágának, és hazafelé vesszük az irányt. Útközben rövid pihenőre (és egy belvárosi kör-sétára) megállunk Pozsonyban is. Koronázó templom, (Szent Márton-dóm) Óváros, Pozsonyi-vár stb... Ezután folyamatos utazással, Bp-érintésével érünk vissza Békéscsabára és Békésre a késő esti órákban.

  

Pozsonyi látkép a várral!
                                                                       Pozsonyi látkép a várral


 

Ajánlatos kényelmes lábbelit hozni Prága macskaköves utcáira!

 

A kirándulás tervezett részvételi költsége:

 23 000Ft +140€

 

Egyesületünk tagjai, vagy pártóló tagjai részére 

20 000Ft +140€

 (A részvételi díj minimum 40 fő-vel van kalkulálva.)

 

Tagja kíván lenni Egyesületünknek?  A részletekről ITT OLVASHAT!

 

A részvételi díj tartalmazza:

  • A kényelmes különjáratú autóbuszos utazás minden költségét,
  • A szállás, az idegenforgalmi adók, és a svédasztalos reggelik árát
  • Szakszerű és széleskörű helyi idegenvezetés költségét.
  • A péntek esti látványos hajókirándulás, és a svédasztalos vacsora díját.
  • A szervezés, lebonyolítás egyéb költségeit,
  • Egyesületi hozzájárulást 

 

 

 __________________________________________________________________

 

 

ELŐZETES JELENTKEZÉSI SZÁNDÉKÁT AZ ALÁBBI SORRA KATTINVA TEHETTE  MEG:

 

 

KATTINTSON IDE!  

 

 

 

 ____________________________________

Túljelentkezés esetében csak az érvényes regisztráció, és az előleg későbbi befizetésének időrendjét tudjuk alapul venni!

egyéb információkért kérjük a +36-70/3340841 -tel. számot hívni.

 

 

 

 

2016-os Egyesületi kirándulásunk alkalmával készített rövid, zenés Prágai videonkat

erre a sorra kattintva nézhettitek meg. 

 

Prága éjszaka
Prága éjszaka