Kirándulás Prága, Pilsen, Pozsony

2020. 10. 01-04

Örömmel értesítjük az érdeklődőket, hogy Egyesületünk közkívánatra újra kirándulást szervez a száztornyú Prágába. A Cseh főváros az elmúlt években a világ egyik leglátogatottabb városává vált. Köszönheti ezt az európai fővárosok sorában egyedülállóan érintetlen városképének, a középkortól a szecesszióig szinte minden időszakot felölelő építészeti örökségének, és ezzel teljesen harmonizáló, egyedülálló polgári hangulatának is. A várost alkotó történelmi városnegyedeknek külön-külön hangulata, története van. Prága nemcsak szép, hanem szerencsés város is. Háborúkban volt része ugyan, de ezek már a XVII. században elzúgtak fölötte... A II. világháborút is átélte elenyésző sérülésekkel. Épen maradt sziget volt a földig lerombolt Lengyelország, Мagyarország, Németország szomszédságában. 1992 óta Prága történelmi belvárosa a világörökség része. Prága valóban Közép-Európa legszebb kulturális, valamint  történelmi városközpontjával dicsekedhet, ahol Szilvássy Katika, helyi idegenvezető kalauzol végig minket e pár nap alatt.  De ebbe a néhány napba olyan érdekességek is beleférnek mint pl. a világhírű PILSENI SÖRGYÁR és annak múzeumának meglátogatása, (nem is akár mikor, és akár hol?  hanem) éppen a híres Pilseni Sörfesztivál  idején, és helyszínén!! Vagy éppen Pozsonyi sétánk is kecsegtet néhány érdekes látnivalóval.

 Szállásunk Prágában egy belvároshoz közeli *** Hotelben 2-3 ágyas szobákban, svédasztalos reggelivel.

 

Túra a „Három Királyok” Vízeséshez

(medvehagyma szedő túra)

2020. 04. 19. (vasárnap)

    Hagyományos, kora tavaszi gyalogtúránk során, ez évben is a népszerű Boga-völgy környékét járjuk be. Kiemelt figyelmet szentelve az egyéb látnivalókon kívül, az ide érkező vizek, patakok, erek, csermelyek (valamint a Medve-hagyma ilyenkor tavasszal érzékelhető látványos és illatos) bőségének.

Krókusz lesen a Padis-fennsíkon 2020.04.26. (Vasárnap)

 

"Kókusz-leső” könnyű gyalogtúránkat az idén is a gyönyörű Padis-fensíkon tervezzük megtartani. Ezt a hamisítatlan tavaszi hangulatú túránkat minden korosztálynak szívesen tudjuk ajánlani, mivel az viszonylag csekély szintkülönbséggel, és kevés technikai nehézséggel jár.  Programunk gyönyörű hegyvidéki tájakon, erdőkön, mezőkön át vezet, és reményeink szerint a sok helyen a hó alól éppen előbújó, kora tavaszi krókusz virágzásában is gyönyörködhetünk majd.

A Százlábú Egyesület ez évben is szeretettel vár minden érdeklődőt

az idén jubiláló

   X. Körösök Völgye

Határtalan Vándortúrájára!

 Teljesíthető vízi túra, és kerékpáros túra formájában.

 2020. 05.26-31.

(Remélhetőleg, közvetlenül a Korona Vírus járvány terjedését megelőző tiltó rendelkezések visszavonását követően..)

 

Programunk nyílt, arra mindenkit szeretettel várunk, egyesületi tagsági viszonytól függetlenül.

 Túraprogramunk immáron 10. (!!!) éve hivatott, a határon átívelő gyönyörű Körösök Völgyének egyedülállón gazdag és sokszínű, természeti, valamint kulturális egységére felhívni a figyelmet. A vándortúra a látnivalókban igen gazdag romániai Bihari-hegységből indulva, a Borzi-szoroson, és a Béli-hegyeken keresztül, végig a Fekete-Köröst követve a magyarországi Békés városáig tart. Ennek a tájnak a szokásosnál is gazdagabb környezeti és természeti értékein kívül az itt élők történelmi, néprajzi, vallási és kulturális sokszínűsége, valamint a Körösök mentén élő partiumi szórvány magyarság vendégszeretete meghatározó hangulatot biztosít az idei (jubileumi) öt+1 napos túraprogramnak is. A vándortúrához az idén is lehet csatlakozni egy-egy napra, amelynek részleteit (linkjeit) is megtalálhatjátok az alábbi programismertetőben. Tisztelt Érdeklődők! Tisztelt Túratársak!

EZ A SZERVEZETT TÚRA-PROGRAMUNK AZ ÉRVÉNYBEN LÉVŐ

KORONA VÍRUS TÖRVÉNYAK MIATT  ELMARAD!!

 __________________________________________________________________________________________

 A Százlábú Egyesület, a Békéscsabai Evezőlapátosok Baráti Társaságával közös

szervezésben,  2020.05.01-én (pénteken) ismét

Évadnyitó (nyílt) Vízi Túrát 

szervez, a vadregényes Élővíz-csatornán.

(Gyula és Békéscsaba közötti 18km-es szakaszon)