"Medvehagyma" túra, a Három Királyok-vízeséshez

2017. 04. 15.

       E tavaszi gyalogtúránk során, a népszerű és egyre látogatottabb Boga-völgy környékét járjuk be. Kiemelt figyelmet szentelve az egyéb látnivalókon kívül, az ide érkező vizek, patakok, erek, csermelyek valamint a Medve-hagyma ilyenkor tavasszal érzékelhető igen látványos és illatos bőségének.

 

Dézna Vára, Menyháza (Moneasa) és környéke

Könnyű túra a Béli-hegységben 2017.10.28

Tisztelgés Czárán Gyula sírjánál.


A Béli-hegység az Erdélyi Szigethegység felénk legközelebb eső része, annak nyugati bástyája. Ide, e harmonikus szépségű tájra vezet az őszi "zárótúránk" programja. 

Utazás közösen, bérelt különjáratú autóbusszal.

A Százlábú Egyesület ez évben is szeretettel vár minden érdeklődőt

 a VII. Körösök-Völgye Határtalan Vándortúrájára!

 Teljesíthető kerékpáros vagy vízi túra formájában.

Időpont: 2017. 06. 01-05

 Túraprogramunk immáron 7. éve hivatott, a határon átívelő gyönyörű Körösök Völgyének egyedülállón gazdag és sokszínű, természeti és kulturális egységére felhívni a figyelmet. A vándortúra a látnivalókban igen gazdag romániai Bihari-hegységből indulva, a Borzi-szoroson és a Béli-hegyeken keresztül, végig a Fekete-Köröst követve a magyarországi Békés városáig tart. Ennek a tájnak a szokásosnál is gazdagabb környezeti és természeti értékein kívül az itt élők történelmi, néprajzi, vallási és kulturális sokszínűsége, valamint a Körösök mentén élő partiumi szórvány magyarság vendégszeretete meghatározó hangulatot biztosít ennek az öt napos programunknak.

 

Túra a Bocsászára 2017.06.18.

Figyelem! Időpont változás a korábban megadotthoz képest!