"Medvehagyma" túra, a Három Királyok-vízeséshez

2017. 04. 15.

       E tavaszi gyalogtúránk során, a népszerű és egyre látogatottabb Boga-völgy környékét járjuk be. Kiemelt figyelmet szentelve az egyéb látnivalókon kívül, az ide érkező vizek, patakok, erek, csermelyek valamint a Medve-hagyma ilyenkor tavasszal érzékelhető igen látványos és illatos bőségének.

 

Keresztül a Nagy Havason 2017.09.23

 Az elmúlt évek egyik legsikeresebb túráját és annak útvonalát egy kicsit újra gondolva terveztük meg az idén is, ezt az igen látványos és csodaszép őszi programunkat.

A Százlábú Egyesület ez évben is szeretettel vár minden érdeklődőt

 a VII. Körösök-Völgye Határtalan Vándortúrájára!

 Teljesíthető kerékpáros vagy vízi túra formájában.

Időpont: 2017. 06. 01-05

 Túraprogramunk immáron 7. éve hivatott, a határon átívelő gyönyörű Körösök Völgyének egyedülállón gazdag és sokszínű, természeti és kulturális egységére felhívni a figyelmet. A vándortúra a látnivalókban igen gazdag romániai Bihari-hegységből indulva, a Borzi-szoroson és a Béli-hegyeken keresztül, végig a Fekete-Köröst követve a magyarországi Békés városáig tart. Ennek a tájnak a szokásosnál is gazdagabb környezeti és természeti értékein kívül az itt élők történelmi, néprajzi, vallási és kulturális sokszínűsége, valamint a Körösök mentén élő partiumi szórvány magyarság vendégszeretete meghatározó hangulatot biztosít ennek az öt napos programunknak.

 

Barangolás a Biharrózsai-karsztvidéken

2017.09.30.

Szurdok, dolinák, víznyelők, barlangok, esztenák a Biharrózsai karszton!

A túra célja a Biharrózsai karsztfennsík kevésbé ismert látnivalóinak a bejárása. A túra során kiváló képet kapunk mészkőfennsíkok dolinákkal és víznyelőkkel tagolt világáról.