Tisztelt táborozó gyerekek!

 

Tisztelt szülők!

 

Örömmel értesítünk minden érdeklődőt, hogy egyesületünk az idei nyáron is megrendezi

hagyományos

 

  Ifjúsági vízi táborát!

 

Időpont:  2023. 07. 02-08.

 

Ezt a közel 20 éve, (minden nyáron!) megrendezésre kerülő fantasztikus hangulatú táborunkat az érintetlen vízi világ, a csodálatos természetben való kalandozás,  napfény, sok-sok fürdőzés,  sátras táborozás, csillagfényes folyó parti esték és tábortüzek, hajnalig tartó kártya és duma partik, új kapcsolatok, igaz barátságok, valamint a visszatérő ifjú táborozók egyre nagyobb száma jellemzik leginkább.

Egy ilyen kalandban részt venni, igazán életre szóló élményt jelent minden fiatal számára!

 

Vízi táborunkhoz az idén is a Körösöket választottuk helyszínül.

 

Nem véletlenül, hiszen e vidéket, annak érintetlenségét, nyugalmát, a táj elképesztően gazdag természeti értékeit, ezt az igazi vízi világot, kevés más tájegységünk tudja így egyben, ilyen komplexen nyújtani. A tábort tapasztalt túravezetők, pedagógusok vezetik.

A vízi táborunk a Fehér és a Fekete Körösök összefolyásánál (Szanazugban) kezdődik és Szarvason a Holt-Körösön ér végett. Ezáltal, e pár nap alatt szinte az összes Körösön fogunk evezni.

Esti pihenőhelyek és szakaszok:

0.nap 07.02. (vasárnap) délután érkezés egyéni (és) vagy szervezett formában Doboz-Szanazugba

1. evezős nap (hétfő): Szanazug- Gyula városerdő - Szanazug 12 km (Fekete-Körös)

2. evezős nap (kedd): Szanazug- Gyula-Remete- Békés 14 km (Fehér-Körös, Kettős-Körös)

3. evezős nap (szerda): Békés- Köröstarcsa- Félhalom 26 km (Kettős és Hármas-Körös)

4. evezős nap (csütörtök): Félhalom- Gyomaendrőd- Kisörvető gátőrház 27km (Hármas-Körös)

5. evezős nap (péntek): Kisörvető -  Szarvas-belváros (Ifj. tábor) 16km (Hármas-Körös, Holt-Körös)

6.nap 07. 08. (szombat):  reggeli után táborbontás (könnyes búcsú) és haza utazás.

 

TÉRKÉP

A gyerekek csomagjait minden nap, zárt teherautó viszi egyik állomásról (táborhelyről) a másikra. Ezért napközben a kenukban a kötelező tartozékokon kívül semmi felesleges (és értékes) cuccot nem kell vinni, cipelni.

Az ifjú vízitúrások részére napi háromszori tartalmas étkezést biztosítunk, amelyből általában az esti a főtt étel. (meleg vacsora). Napközben előre elkészített úti csomagból étkezünk.

Jól bejáratott, több éve (évtizede) használt esti táborhelyeink mindig olyan természeti környezetben (a vízparton) lesznek, amihez a közelben büfé, és (vagy) élelmiszer bolt is található. Minden táborhelyen rendelkezésre áll folyóvizes öblítésű WC  és zuhanyzási lehetőség is.

A táborba való jelentkezés feltétele a betöltött 10. életév és a megbízható úszás tudás.

Felső korhatár 17 év

 

Program:

 

0. nap: 2023. 07. 02. (vasárnap)

Egyéni utazással:

Találkozó 2023. 07. 02-án (vasárnap) du. 16-18 óra között a Békés megyei Doboz-Szanazug,  (Körös menti nyaraló pihenő hely) Tölgyes u. 2018/1 alatti „Árnyas terasz” táborhelyen, a buszfordulónál. (Körösök Vizitúra bázishelye) Ide lehet hozni a gyerekeket.  Szanazug a Fehér és a Fekete-Körösök összefolyásánál található festői üdülőhely. Békéscsabától 15, Gyulától 8, Doboz községtől 3 km-re.

A bázis a Körös folyó Dobozi oldalán található.

 

Szervezett formában:

Pedagógus kíséretével, vonattal „leutazók” számára gyülekező és találkozó hely, 2023. 07. 02. (vasárnap) Budapest Keleti pu. 14:45-15.00 között a Békéscsabára 15:10 induló (és 17: 40-re érkező) vonat utolsó kocsijánál. (Tehát nem a mozdonynál, ami az első, és a legelején található a szerelvénynek)

A szülőket kérjük, hogy a gyerekek számára a vasúti menetjegyet ELŐRE váltsák meg, (Budapest-Békéscsaba , valamint a Szarvas-Budapest Keleti Pu.viszonylatra) és azt a kísérő nevelőnek (papíralapúan) adják át majd a helyszínen. A menetjegyre kérjük majd ráírni a gyerek nevét is. ( A vasúti utazáshoz diák igazolványt is hozni kell.)

Ajánljuk figyelmükbe az új országbérletet, mely diákigazolvánnyal 1890 ft-ért megvásárolható 1 hónapra. Telefonos applikáción keresztül a gyermek telefonján megnyitható.
 

Egy kis segítség a MÁV-tól ezzel kapcsolatban: https://www.youtube.com/watch?v=DMJ00BmvOxo

_______________________________________________________________

A kísérő nevelő(k) telefonszámát az utazás előtt néhány nappal e-mailban közöljük

a táborozó gyerekek szülei felé.

A Békéscsabára való érkezést követően a csoport Doboz-Szanazugba a menetrend szerinti autóbusszal fog kijutni, amelyre kérnénk még + 350 Ft-ot biztosítani.

Az autóbusz a békéscsabai autóbusz állomásról 17:50-kor indul Doboz Szanazugba. Ide lehet hozni azokat a gyerekeket is, akik „helyben” laknak, de nem tudnak önállóan kijutni Szanazugba.

 

-Szanazug-

A szanazugi bázisra való érkezés és a regisztrációt követően a program sátorállítás, ismerkedés a helyszínnel, a környékkel, fürdőzés a helyi, homokos szabad strandon.

20 órától meleg vacsora. Vacsora után tábortűz ismerkedés.

A táborhely szabadstranddal, büfével rendelkezik.

 

 1. nap: 2023. 07. 03. (hétfő)

Reggeli után fürdőzés a helyi szabad strandon. Ismerkedés a vízitúra eszközökkel, evezési technikákkal. Tanulás és gyakorlás kajakokkal, kenukkal, a túravezetők segítségével.

Ebéd után laza „bemelegítő” túra Szanazugból,  Gyula Városerdőre, (szabadstrand, büfé) + a mályvádi erdők felé, majd vissza Szanazugba a Fekete-Körösön. (12 km)

 Este vacsora, pihenés, szabadidős buli programok.

 

 

2. nap: 2023. 07. 04. (kedd)

Reggeli után sátor és táborbontás. Bepakolás a teherautóba. Fürdőzés, majd indulás a vízen (Kettős-Körösön) evezve Szanazugból - Békésre. Békésen a vízparti Dánfoki Üdülőközpontban töltjük az éjszakát. (14 km evezés ezen a napon.)

A táborhely szabadstranddal, focipályával, büfével rendelkezik.

 

3. nap: 2023. 07. 05. (szerda)

A kora reggeli összepakolás és a bőséges reggeli után indulás az első hosszabb szakaszunkra. Ezen a napon, a Kettős-Körösön kezdjük az evezést, majd a köröstarcsai pihenőhely után 7 km-re „találkozó” Kettős és a Sebes-Körösök összefolyását követően már a Hármas-Körösön folytatjuk tovább a lapátolást a közelben található Félhalmi I. sz Horgásztanyáig. Aznap este ezen az igazán hangulatos helyen lesz a szállásunk. Békés-Köröstarcsa-Félhalom I. sz Horgásztanya. 27 km

A táborhely büfével rendelkezik.

 

4. nap: 2023. 07. 06. (csütörtök)

Ugyancsak a korai összepakolást és a tartalmas reggeli elfogyasztását követően időben indulunk a soron következő napi szakaszunkra. Ezen a napon Félhalomról indulva A Hortobágy-Berettyó befolyójáig evezünk, elhaladva Gyomaendrőd városa mellett.

Több hosszabb-rövidebb pihenővel és sok-sok fürdéssel lazítjuk magunkat napközben az evezést megszakítva.

Esti táborhelyünk a kisörvetői gátőrháznál lesz, Szarvastól már csak néhány km-re...

A táborhely büfével, birkákkal és bocikkal (friss tejjel) rendelkezik.

 

5. nap: 2023. 07. 07. (péntek)

Még 9-10 km-t evezünk a Hármas-Körösön, majd a Békésszentandrási Duzzasztó előtt átemeljük hajóinkat a Szarvasi Holt-Körösre (Kákafoki-holtág) és ott folytatjuk a lapátolást tovább, Szarvas belvárosa felé. Érkezésünk a holtág partján található Szarvasi Ifjúsági Táborba a kora délutáni órákban. Délután besétálunk a szemközti városközpontba „boltozni”, fagyizni. Vacsora után búcsú buli tábortűzzel. A táborhely szabadstranddal, strandröplabda pályával és büfével rendelkezik.

 

6. nap: 07. 08. (szombat)

 

A (nem) korai ébresztő után az utolsó közös reggeli. (brühüühüüüü)

A gyerekekért 09:30 – 11:30 óra között lehet jönni a Szarvasi Ifjúsági Táborba.

IFJÚSÁGI TÁBOR Erzsébet Liget 5323, 5540 Szarvas

Vonatosok 11:30-kor indulnak pedagógus kísérettel vissza Budapestre.

 

 

Ne nézzé, evezzé!

 

Amit a táborba hozni kell:

Saját sátor, hálózsák, matrac/polifoam. (Barátok, testvérek hozhatnak közös sátrat is.) Tisztasági csomag, törölköző(k), zseblámpa, erős faktorú napkrém (naptej) nyári sapka vagy kendő az erős napsugárzás miatt, napszemüveg, papucs/vízi cipő. Esőkabát, meleg öltözet is. (melegítő alsó, felső, zokni, zárt cipő) Étkészlet, műanyag vagy bádog (mélyebb) tányér, műanyag bögre. (nem eldobható, mindenki mosogat maga után) újratölthető kulacs (legalább 1 literes)

 

A vízi tábor teljes részvételi költsége:

68 000  /Ft/fő

 amely tartalmazza.

  • a táborozás alatti összes étkezés költségét, a szállások táborhelyek díját,
  • a csomag előre szállítás, a parti autós kíséretet költségét, a túravezetők és a nevelői felnőtt felügyelői jelenlét és  és aszisztencia költségét, a vízitúra eszközök és kiegészítők bérleti díját. (kenuk, evezők, mentőmellények, vízhatlan hordók, szivacsok, kötelek stb...) és azok közúton való szállításának költségét.

  

 Jelentkezni, regisztrálni:

 

ERRE A SORRA KATTINTVA LEHET

 

További infók kérhetők:

szazlabuprogram@gmail.com

vagy a

+36-70/3319100,

+36-70/3340841 számokon.

 

 

Goooo!