Évindító Szilveszteri könnyű túra!

 

2022.01.01

 

A Százlábú Egyesület és a Békéscsabai Evezőlapátosok Baráti Társasága, ismét egy könnyed évnyitó nyílt túraprogramot szervez.

A program gyalogos, és vízitúra formájában zajlik majd Békéscsaba és Gyula között az Élővíz-csatornán, illetve annak mentén.

 

 

Barangolás a Bakony-vidéken!

  Látogatás a Zirci Apátságban, és a Jeli Varázskertben

 

2021. május 14-16. (3 nap/2 éj)

 

 

 

    Bringatúra a Balaton felvidéken

 2022. 05.27-29

ami a Balatoni-Bringakörről nem látható…

 Utazás kisbuszokkal, csomag és bringaszállítással!

 

Hétvégi Vízitúra a Körösökön

2021.07. 03.-04.

 

 

Évadnyitó bringatúra a Dunakanyarban és a Pilisben

2021.04.17-18

 Programunk a jelenlegi járványügyi szabályozásoknak megfelelően kellő távolság tartással,

és védőmaszk haszálatával kerül megrendezésre.

Szerencsénkre, az utóbbi időszakban Magyarországon (is) egyre nagyobb ütemben fejlődik a kerékpáros infrastruktúra, aminek köszönhetően újabb, és újabb régiók kerülnek fel az ország "biciklis" túratérképére.

Mi most azonban arra a vidékre látogatunk el, ahol a kerékpározásnak évtizedes hagyományai vannak!!  A forgalomtól elzárt kerékpárutak, a Duna-menti sétányok és a Pilisben kanyargó erdészutak egybefüggő hálózatot alkotnak, és bőven nyújtják a szebnél-szebb látnivalókat, e csodálatos vidéken. Nem véletlen tehát, hogy a budapestiek számára is ez a vidék, az egyik (ha nem a leginkább) preferált kirándulóhely a környéken.

 

 Kalandozás a Retyezátban 2021.08.19-22

(hátizsákos gyalogtúra)

 

 A Retyezát-hegység a Déli-Kárpátok gyöngyszeme. Vad formavilágú magashegység, példás természetvédelem alatt. (1935 óta nemzeti park!)

Négy napos túránk során a hegység központi részének megtekintésére vállalkozunk.

 

 

Kék Duna keringő

avagy..

Biciklitúra Budapesten, a Budai-hegyekben, és a Duna-kanyar kapujában

2022.04.30-05.01.

 

 

 

 

Fogaskerekű, Gyermekvasút, Libegő és persze

némi könnyű séta a Budai-hegyekben

 

2022.01.22. szombat

 

Hisszük, hogy az igazi természetjáróknak még a tél közepén sincs leállás! Erre a szombati napra olyan programot szervezet nektek Blahó Bence, melynek esetleges meghiúsulásához igazán extrém időjárási körülmények kellenek. Száraz idő estén akár még vászoncipőben is teljesíthető, de az igazi, az bizony ilyenkor januárban a hóval borított gyönyörű vidék meleg öltözékben való bejárása.  ....Szép jutalom a jó tanulóknak a féléves bizonyítvényért!

 

 

Tüdőtisztító élménytúra az ország egyik legtisztább levegőjű falujába

 

EGER-NOSZVAJ, 2021.12.04.

 

Mit hoz a jó gyerekeknek (és a lelkes turistáknak) a Százlábú Mikulás? Mi mást, mint egy 17 km-es gyalogtúrát a Bükknek azon az útvonalán (Via ad Szomolya), melyet a középkortól számítva évszázadakon át koptattak a szekerek. Ám aki azt hiszi, hogy ezzel véget is ért a történelmi vonatkozások listája, nagyon téved!