Tisztelt Érdeklődők! Tisztelt Túratársak!

   A Százlábú Egyesület, 2024. 05. 01-én rendezi meg,

X. Évadnyitó vízitúráját 

a Gyula és Békéscsaba közötti 20 km-es vadregényes Élővíz-csatorna szakaszon, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------

Regisztrációs lehetőség a cikk alsó felében!

 

 Ez a vízitúra útvonal, rendkívüli sokszínűségének köszönhetően az egyik legkedveltebb a vidéken az aktív vízisportok kedvelői és a "hétköznapi" túrázók körében is.

Nem véletlenül!

A  három közép-békési település belvárosi szakaszait is átszelő csatorna, a városok között sok helyen igen vadregényessé válik, és izgalmas kihívásokat tartogat a túrázók számára. Több helyen az egykori Fehér–Körös medrében lapátolva találkozhatunk a vidékre jellemző gazdag természeti értékekkel, és a rendkívül színes élővilággal is. A túraprogram során igazi sport, és turisztikai élményekben lehet részünk!

 

 

  

 

Találkozó, indulási helyszín:

 

 

2024. 05. 01. (szerda) reggel 09:00-kor Gyulán a "Csigakerti stégnél". (Gyula Part u. 15.) Közvetlenül a  Park Hotel előtt!

09:00—09:30 között a felszerelések kiosztása, balesetvédelmi oktatás, technikai megbeszélés, bemelegítés a résztvevők, a túravezetők, és a szervezők részvételével.

Túraindítás (vízre szállás): 10 órától, folyamatosan.

Érkezés a célba: Békéscsabára, a Csabagyöngye Kulturális Központ stégjéhez, kb. 15-16 óra körül.

Útközben pihenőhelyek: Vesszelynél, (ebédszünet saját tarisznyából) és Békéscsabán a régi Kikötő Sörözőnél. (felső körgáti zsilipnél)

 

Figyelem!

Akik autójukat a beérkezés helyén (Békéscsaba Csabagyöngye Kulturális Központnál) szeretnék hagyni szombat reggel, azok (a kb 300 m-re található) Békéscsabai Kórház előtti buszmegállótól (Gyulai út 11.) a  Gyulára induló menetrend szerinti járattal tudnak átmenni Gyulára az indítás helyszínére.

 

Nevezési díj:

 

4000Ft/fő

  

Egyesületi és (vagy) Pártolói tagsági viszonnyal rendelkező

tagjaink számára, valamint 14 év alattiaknak 2000Ft/fő

Aki saját vízi túraeszközzel kívánja teljesíteni a távot az azt, a regisztrációkor kérjük jelezze!

Számukra a nevezési díj: 1000Ft/fő

 

A nevezési díjat kérnénk a regisztrációt követően átutalni:

 

 

Százlábú Egyesület számlaszáma: OTP 11733003-20120564

A befizetéskor a közlemény rovatba a "Évadnyitó túra 2024"  azonosító kifejezést és a résztvevő(k) nevét kérnénk feltüntetni.

Csak a regisztráció és részvételi díj befizetése után küldünk hivatalos visszajelzést

a megadott e-mail címre. 

 

 A nevezési díj tartalmazza:

 Az indulási pontra szállított 3 vagy 4 személyes túrakenukban a beülőhelyeket, az egyéb kiegészítőket, (evező, mentőmellény, kötél, vízhatlan hordók, szivacsok)  a túravezetést, szervezést, és az egyesületi hozzájárulást.

 

  •  A programot rutinos túravezetők irányítják és kísérik.

  •  

    Figyelem! Fontos!

    A túrakenuk 3 és 4 személyesek, viszont túlterhelni a hajókat nem érdemes.

    Inkább 1 fővel kevesebb üljön a kenuban ha úgy érezzük, hogy az túlterhelt lehet. A kenu stabilitását, (ezáltal a benne ülők biztonságérzetét is) negatívan befolyásolja a nagyobb merülés.

    A terhelhetőségi határ általában max. 300 kg/4 személyes kenu

  

 Ezen a túrán való részvétel is előzetes regisztrációhoz kötött,

mert csak így tudjuk felmérni előre, a szükséges víziturisztikai eszközök számát!

 

 Figyelem!

 

Ez egy túra, nem verseny!

 

Ezért az első beérkezőknek nem jár díj most sem.

(max. egy nagy taps...)

 

A távolabbról érkező túratársak számára szálláslehetőségeket, is tudunk ajánlani ha igénylik. Ezt kérjük előre jelezni a szazlabuprogram@gmail.com e-mail címen.

 

  

  A vízitúra programon mindenki saját felelősségére vesz részt, melyet a túra előtt aláírásával is igazolnia kell mindenkinek! A 16 év alattiak csak szülői, vagy felnőtt felügyelettel vehetnek részt a túrán! 14 év alattiaknak és úszás tudással nem rendelkezőknek a mentőmellény használata KÖTELEZŐ!

Amit érdemes hozni: Váltóruha, (vízhatlanul elcsomagolva pl.nylon zsákba)  esőköpeny, (NEM ESERNYŐ!!) nyári sapka, törlő és ülő szivacs, (vagy kispárna) az ülésekre. Erősebb madzag vagy vékony kötél. Kellő mennyiségű folyadék, különböző energiapótlók, szendvicsek, csoki, szőlőcukor stb.. 

 

 

A regisztráció alkalmával lehetőség van megjelölni azokat a túratársakat, akikkel egy kenuban kíván majd evezni. (..a legénységet..)

 

Regisztrálni a programra a túljelentkezések miatt

 

 SAJNOS MÁR NEM LEHET

További infók:

Zanócz Róbert 70/3340841 (logisztika, technikai kérdések)

Zanócz Szilvia 70/3319100 (regisztráció, adminisztrációs kérdések)