A Százlábú Egyesület ez évben is szeretettel vár minden

érdeklődőt a soron következő


 XI. Körösök Völgye

 Határtalan Vízi Vándortúrájára!

(Románia)

 

Az idén 3 naposra tervezett túraprogramunk ismét a csodálatos Fekete-Körös romániai hegyvidéki, és hegylábi szakaszain zajlik, majd.

Az Erdélyi-szigethegységben eredő Fekete-Körös, a Nagy-Bihar hegy csúcsáról (1848m) eredve, a Belényesi-medencén végig kanyarogva, a Béli-hegységet áttörve, és a Borzi-szoroson keresztül vágva magát, folytonosan kanyarogva gyönyörű, szebnél szebb és szinte érintetlen területeken keresztül jut el a dimbes-dombos Tenkei- "magaspartokhoz". Túránk az idén itt, Tenkén ér véget 3 napos izgalmas és látványos evezést követően.

 

1. evezős nap/szombat  Köröstárkány, -Belényes, -Belényesújlak (20km)

2. evezős nap/ vasárnap Belényesújlak, Borzi-szoros, Sólyom, Belényesszentmiklós,- Gyanta, (23km)

3. evezős nap/ Hétfő (Pünkösd) Gyanta, Ripai-magaspart, Tenke (17km)

 

Nagyítható térképhez kattintson a képre!

 

Figyelem!

A regisztrációs felület az ismertető cikk legalján található!

_____________________________________________________________

 

Általános tudnivalók a túra résztvevői számára:


 A túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt! Ennek tudomásul vételét az indulás előtt mindenki sajátkezű aláírásával igazolja!

 A túra szervezett formában, túravezetők segítségével és vezetésével zajlik!

A napi túratávok és programok után, a túrázók az éjszakákat előre kialakított (és már sokszor kipróbált) közös táborhelyen töltik lakott területekhez közel, saját sátraikban. Egyéb szálláslehetőségek, pl.vendégházak korlátozott számban rendelkezésre állnak, de ezek többletköltségeit a túra részvételi díja NEM tartalmazza. Ezeket az óhajokat írásban, nekünk címzett e-mailban tudjuk csak fogadni és a helyi szálláshely felé elküldeni. (szazlabuprogram@gmail.com)

Az igénybe vett táborhelyszíneken sörpadok, asztalok, WC-k és tisztálkodási (alap) feltételek a rendelkezésre állnak. A tábori felszereléseket, a személyes csomagokat, sátrakat, szivacsokat, hálózsákokat stb.., zárt teherautó szállítja egyik táborhelyről a másikra. Ezért a kenukban, a túra ideje alatt nem kell felesleges cuccokat cipelni, csak azt, ami a napi programhoz feltétlenül szükséges.

 

A szervezők minden közös táborhelyen töltött este folyamán, bőséges meleg vacsorát biztosítanak a résztvevők számára. Ezért kérjük, hogy mindenki hozzon magával evőeszközt, + mélytányért, esetleg bögrét. (ne törékenyt és ne eldobhatós gyenge műanyagot!) A napi egyéb étkezésekről mindenkinek magának kell gondoskodnia. A táborhelyek közelében mindenütt találhatók élelmiszerboltok, ahonnan a készleteket fel lehet tölteni. Romániában a Lei (RON) a hivatalos fizetőeszköz. Kérjük költőpénznek azt beszerezni!

 

A vízitúrára jelentkezők számára a szervezők 3 és 4 személyes törhetetlen polietilén kenukban biztosítanak beülő helyet, melyek a túra kiindulási helyszínén (Köröstárkányban) kerülnek átadásra. Amennyiben már kialakult 3-4 fős legénység szeretne külön kenut kapni a szervezőktől, azt kérnénk e-mailben előre jelezni a szazlabuprogram@gmail.com címen.

 

A vízitúrát gyakorlott túravezetők vezetik és segítik.

A vízitúrára csak úszni tudó, 18. életévüket betöltött személyek jelentkezését fogadjuk el!

Kivéve, ha valaki  a vízitúrázásban gyakorlott szülővel érkezik, és a szülő gyermekére is teljes mértékű felelősséget vállal, melyet a túra előtt aláírásával igazol. Ebben az esetben az alsó korhatár a betöltött 14. életév!!

A vízitúrán való részvételnél az evezésben való járatlanság nem kizáró ok, de a rutin, és némi gyakorlat e téren komoly előnyt jelenthet...

A szervezők a mentőmellényeken kívül kenunként min. 1 db 30 liter űrtartalmú vízhatlan hordót is biztosítanak a személyes dolgok víztől való védelmének érdekében. (akinek van sajátja, az hozhatja pluszban)

Az egyéb felszereléseket, csomagokat, sátrakat, hálózsákokat, stb... zárt kisteherautó szállítja az állomások között. (csomag előreszállítás)

 

 

Figyelem! Fontos!

A pünkösdi időszakban előfordulhatnak hosszabb-rövidebb záporok, zivatarok is. Ezért mindenkit arra kérünk, hogy a személyes felszereléseinek, csomagjainak összeállításánál ezt vegye figyelembe. A sátrak méreteit alapul véve ajánlatos  hozni "lépésáló" erősebb fóliát is, amelyet rá lehet teríteni a sátrakra, vagy az egyéb cuccokra.

Továbbá vízicipő, vagy erős gumi szandál különösen ajánlott a kövek miatt!

NEM PAPUCS!

 

 

Amit a Fekete-Körös völgyről tudni érdemes:

"Fekete-Körös völgyi kis trakta"

/Táj, ember, kultúra/

Részlet: 

Vagner Szabó  János

 munkájából.

____________________________________________________

Részletek:

 

0. nap:

Gyülekező 2023. 05 .26. péntek du-tól (magyar idő szerint) 17 órától, másnap délelőtt 10 óráig!!!

Köröstárkányban, Ro (románul Tărcaia)  Belényes városától (románul Beiuș) 4 km-re  a Fekete-Körös mellett található helyi sportpályán. Itt, e helyen tesszük vízre kenujainkat és indítjuk túránkat másnap (szombaton)

2023. 05. 27-én 10:00-kor!

 

Figyelem!

Az ez évi (2023. 05.27-29) XI. Határtalan Vándortúrára és annak indító pontjára Köröstárkányba (Ro) (románul Tărcaia) való kiutazás önállóan történik, illetve telekocsis rendszerben ajánlott.

Köröstárkány (Ro) a magyar határtól (Sarkadtól, vagy Gyulától is) kb. 90 km-re található

 

A regisztrált részvevők a regisztrációt és a 15 000Ft- os foglaló befizetését (átutalását) követően meghívást kapnak a XI. Határtalan Vándortúra nevű messenger csoportba, ahol tudnak egymásnak majd üzenni és fuvart/utast keresni. Ennek érdekében kérnénk, hogy facebookon mindenki szíveskedjen "kedvelni" oldalunkat: Körösök-vízitúra 

Ha valaki nem tudja megoldani sehogyan a ki- és visszautazását, az jelezze ugyancsak e-mailben, és megpróbáljuk megoldani valahogyan.

Az autók Köröstárkányban (Ro) maradnak a túra végéig biztonságos helyen egészen pünkösd hétfő délutánig, (a túra végéig) amikor is a sofőröket egy kisbusz viszi majd vissza Tenkéről - Köröstárkányba az autóikért.

.

 

A pünkösdi hosszú hétvégén 2023. 05. 27-29.

a túraindítás hivatalos időpontja:

1. nap:  2023. 05. 27. szombat délelőtt (magyar idő szerint) 10:00

Helye: Köröstárkányi (Ro) sportpálya melletti kavicsos folyószakasz.

 

1. evezős nap/szombat  Köröstárkány, -Belényes, -Belényesújlak (20km)

2. evezős nap/ vasárnap Belényesújlak, Borzi-szoros, Sólyom, Belényesszentmiklós,- Gyanta, (22km)

3. evezős nap/ Hétfő (Pünkösd) Gyanta, Ripai-magaspart, Tenke (17km)

 

 

 

Tenkére való beérkezés 05. 29. (Pünkösd hétfőn) kb. 14-15 óra körül. Amíg a sofőröket a kisbusz visszaviszi Köröstárkányba az autóikért, addig a többiek összepakolnak és az utólsó vacsorát is elfogyaszthatják...

Ezután hazautazás.

Figyelem!

Akik úgy gondolják, hogy csak másnap (osan) kívánnak haza indulni, azok jelezzék azt egy rövid e-mailban, (szazlabuprogram@gmail.com) és a Tenkei vendégházban foglalunk számukra szállást, melynek költsége már nem tartozik a túra részvételi díjába. (önköltség)

 

 

A túra Részvételi díja: 35 000Ft

 

Amely tartalamazza:

 

  •  A törhetetlen kenuk, evezők, hordók, mentőmellények bérleti díját,

(azok ki és vissza szállítását Magyarországról)

  • A csomagszállítást, túravezetést, a tábori szálláshelyek és szolgáltatásaik díját,
  • Minden este bőséges melegvacsorát, aszisztenciát, parti kiséretet, és a komplett szervezést.

 

(Hely) Foglaló összeg: 15 000Ft/fő amelyet a regisztrációt követően

a Százlábú Egyesület 1733003-20120564 számlaszámra kérnénk utalni.

A befizetéskor kérjük a "közleményrovatba" a befizető(k) nevén kívűl a "Határtalan vándortúra 2023" címet is beírni a kellő azonosítás érdekében.

A befizetést követően visszajelentést küldünk az érvényes regisztrációról, a jelentkezáskor megadott e-mail címre.

A fennmaradó összeget a helyszínen szedjük össze.

 

 

 

Figyelem!

A regisztrációs felület, lejebb, a fotók alatt, az ismertető cikk alján található!

 

_____________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Regisztrálni (jelentkezni)

 

ERRE A SORRA KATTINTVA LEHET(ett)!

 

 

FIGYELEM!

 

Erre a túránkra maximum 50 fő (százláb) jelentkezését tudjuk elfogadni

 

Jelenleg  az idei túránkra már csak 0 szabad hely áll rendelkezésre!

 

Várakozó listára kerüléshez kérnénk egy rövid levelet (benne elérhetőséggel) a szazlabuprogram@gmail.com e-mail címünkre

  ________________________________________

 

A rajtunk kivülálló okok miatti változások esetében, a változtatás jogát fenntartjuk.

 

 

... mozgó filmes anyagok, érdekességek régebbi programjainkról

Hazajárók 2013.  https://www.youtube.com/watch?v=q6oYvVmgho8

Duna Tv: https://www.youtube.com/watch?v=50yMB9BKmcY

III. Körösök Völgye Határtalan Vándortúra 2013