______________________________

 

Tisztelt Táborozó Gyerekek!

Tisztelt szülők!

Örömmel értesítünk minden érdeklődőt, hogy a Százlábú Egyesület az idei nyáron is megrendezi hagyományos

  Ifjúsági Vízi Vándortáborát!

 Időpont:  2024. 08. 07-13.

Ezt a közel 20 éve minden nyáron megrendezésre kerülő fantasztikus hangulatú táborunkat az érintetlen vízi világ, a csodálatos természetben való kalandozás,  napfény, sok-sok fürdőzés,  sátras táborozás, csillagfényes folyó parti esték és tábortüzek, hajnalig tartó kártya és duma partik, új kapcsolatok, igaz barátságok, valamint a visszatérő ifjú táborozók egyre nagyobb száma jellemzik leginkább.

Egy ilyen kalandban részt venni, igazán életre szóló élményt jelent minden

fiatal számára!

 

Vízi táborunkhoz az idén is a Körösöket választottuk helyszínül.

 

Nem véletlenül, hiszen e vidéket, annak érintetlenségét, nyugalmát, a táj elképesztően gazdag természeti értékeit, ezt az igazi vízi világot, kevés más tájegységünk tudja így egyben, ilyen komplexen nyújtani. A tábort tapasztalt túravezetők, pedagógusok vezetik.

A vízi táborunk a Fehér és a Fekete Körösök összefolyásánál (Szanazugban) kezdődik és Szarvason a Holt-Körösön ér végett. Ezáltal, e pár nap alatt szinte az összes Körösön fogunk evezni.

Esti pihenőhelyek és szakaszok:

0. nap 08.07. (szerda) érkezés egyéni vagy szervezett formában Doboz-Szanazugba

1. evezős nap 08. 08.(csütörtök): Szanazug- Gyula városerdő - Szanazug 12 km (Fekete-Körös)

2. evezős nap 08. 09(péntek): Szanazug- Gyula-Remete- Békés 14 km (Fehér-Körös, Kettős-Körös)

3. evezős nap 08. 10. (szombat): Békés- Köröstarcsa- Félhalom 26 km (Kettős és Hármas-Körös)

4. evezős nap 08. 11. (vasárnap): Félhalom- Gyomaendrőd- Kisörvető gátőrház 27km (Hármas-Körös)

5. evezős nap 08. 12. (hétfő): Kisörvető -  Szarvas-belváros (Ifj. tábor) 16km (Hármas-Körös, Holt-Körös)

Záró nap 08.13. (kedd):  reggeli után táborbontás (könnyes búcsú) és haza utazás egyéni vagy szervezett formában.

 

A gyerekek csomagjait minden nap, zárt teherautó viszi egyik állomásról (táborhelyről) a másikra. Ezért napközben a kenukban a kötelező tartozékokon kívül semmi felesleges (és értékes) cuccot nem kell vinni, cipelni.

Az ifjú vízitúrások részére napi háromszori tartalmas étkezést biztosítunk, amelyből általában az esti a főtt étel. (meleg vacsora). Napközben előre elkészített úti csomagból étkezünk.

Jól bejáratott, több éve (évtizede) használt esti táborhelyeink mindig olyan természeti környezetben (a vízparton) lesznek, amihez a közelben büfé, és (vagy) élelmiszer bolt is található. Minden táborhelyen rendelkezésre áll folyóvizes öblítésű WC  és zuhanyzási lehetőség is.

A táborba való jelentkezés feltétele a betöltött 10. életév és a megbízható úszás tudás.

Felső korhatár 17 év

 

Program:

 

0. nap: 2024. 08. 07. (szerda)

Egyéni utazással:

Találkozó 13-16 óra között a Békés megyei Doboz-Szanazug,  (Körös menti nyaraló pihenő hely) Tölgyes u. 2018/1 alatti Körös Túraközpont táborhelyünkön, a buszfordulónál. Ide kell hozni a gyerekeket azoknak, akik egyénileg érkeznek. A bázis a Körös folyó Dobozi oldalán található.

Szervezett formában:

Kísérettel, vonattal „leutazók” számára gyülekező és találkozó hely, 2024. 08. 07. (szerda) Budapest Keleti pu-on a 9:10-kor  Békéscsabára induló (és 11: 39-re érkező) vonat utolsó kocsijánál. (Tehát nem a mozdonynál, ami az első, és a legelején található a szerelvénynek)

A szülőket kérjük, hogy a gyerekek számára a vasúti menetjegyet/országbérletet váltsák meg (Budapest-Békéscsaba , valamint a Szarvas-Budapest Keleti Pu.viszonylatra) és azt a kísérő nevelőnek kinyomtatva adják át majd a helyszínen.(március 1-től a 14 alattiak ingyen utazhatnak)   Az utazáshoz diák igazolványt is hozni kell!

A 14 év felettieknek ajánljuk figyelmébe az országbérletet, mely diákigazolvánnyal 1890 ft-ért megvásárolható 1 hónapra. Telefonos applikáción keresztül a gyermek telefonján megnyitható.
 

Egy kis segítség a MÁV-tól ezzel kapcsolatban: https://www.youtube.com/watch?v=DMJ00BmvOxo

_______________________________________________________________

A kísérő nevelő telefonszámát az utazás előtt néhány nappal e-mailban közöljük

a táborozó gyerekek szülei felé.

A Békéscsabára való érkezést követően a csoport Doboz-Szanazugba a menetrend szerinti autóbusszal fog kijutni, amelyre az országbérlet szintén használható.

  

 

 

 

-Szanazug a Fehér és a Fekete-Körösök összefolyásánál található festői üdülőhely.

 

 

A szanazugi bázisra való érkezés és a regisztrációt követően a program sátorállítás, ismerkedés a helyszínnel, a környékkel, fürdőzés a helyi, homokos szabad strandon.

20 órától meleg vacsora. Vacsora után tábortűz ismerkedés.

A táborhely szabadstranddal, büfével rendelkezik.

 

 1. evezős nap: 2024. 08. 08. (csütörtök)

Reggeli után fürdőzés a helyi szabad strandon. Ismerkedés a vízitúra eszközökkel, evezési technikákkal. Tanulás és gyakorlás kajakokkal, kenukkal, a túravezetők segítségével.

Ebéd után laza „bemelegítő” túra Szanazugból,  Gyula Városerdőre, (szabadstrand, büfé) + a mályvádi erdők felé, majd vissza Szanazugba a Fekete-Körösön. (12 km)

 Este vacsora, pihenés, szabadidős buli programok.

 

 

2. evezős nap: 2024. 08. 09. (péntek)

Reggeli után sátor és táborbontás. Bepakolás a teherautóba. Fürdőzés, majd indulás a vízen (Kettős-Körösön) evezve Szanazugból - Békésre. Békésen a vízparti Dánfoki Üdülőközpontban töltjük az éjszakát. (14 km evezés ezen a napon.)

A táborhely szabadstranddal, focipályával, büfével rendelkezik.

 

3. evezős nap: 2024. 08. 10. (szombat)

A kora reggeli összepakolás és a bőséges reggeli után indulás az első hosszabb szakaszunkra. Ezen a napon, a Kettős-Körösön kezdjük az evezést, majd a köröstarcsai pihenőhely után 7 km-re „találkozó” Kettős és a Sebes-Körösök összefolyását követően már a Hármas-Körösön folytatjuk tovább a lapátolást a közelben található Félhalmi I. sz Horgásztanyáig. Aznap este ezen az igazán hangulatos helyen lesz a szállásunk. Békés-Köröstarcsa-Félhalom I. sz Horgásztanya. 27 km

A táborhely büfével rendelkezik.

 

4. evezős nap: 2024. 08. 11. (vasárnap)

Ugyancsak a korai összepakolást és a tartalmas reggeli elfogyasztását követően időben indulunk a soron következő napi szakaszunkra. Ezen a napon Félhalomról indulva A Hortobágy-Berettyó befolyójáig evezünk, elhaladva Gyomaendrőd városa mellett.

Több hosszabb-rövidebb pihenővel és sok-sok fürdéssel lazítjuk magunkat napközben az evezést megszakítva.

Esti táborhelyünk a kisörvetői gátőrháznál lesz, Szarvastól már csak néhány km-re...

A táborhely büfével, birkákkal és bocikkal (friss tejjel) rendelkezik.

 

5. evezős nap: 2024. 08. 12. (hétfő)

Még 9-10 km-t evezünk a Hármas-Körösön, majd a Békésszentandrási Duzzasztó előtt átemeljük hajóinkat a Szarvasi Holt-Körösre (Kákafoki-holtág) és ott folytatjuk a lapátolást tovább, Szarvas belvárosa felé. Érkezésünk a holtág partján található Szarvasi Ifjúsági Táborba a kora délutáni órákban. Délután besétálunk a szemközti városközpontba „boltozni”, fagyizni. Vacsora után búcsú buli tábortűzzel. A táborhely szabadstranddal, strandröplabda pályával és büfével rendelkezik.

 

Záró nap: 08. 13. (kedd)

 

A (nem) korai ébresztő után az utolsó közös reggeli. (brühüühüüüü)

A gyerekekért 09:30 – 11:30 óra között lehet jönni a Szarvasi Ifjúsági Táborba.

IFJÚSÁGI TÁBOR Erzsébet Liget 5323, 5540 Szarvas

Vonatosok 11:30-kor indulnak kísérettel vissza, érkezés 13:50-re Budapest Keleti Pu-ra.

A vonatmenetrend esetleges változása miatt ezek az időpontok még változhatnak, erről a jelentkezőket értesíteni fogjuk.

 

 

Ne nézzé, evezzé!

 

Amit a táborba hozni kell:

Saját sátor, hálózsák, matrac/polifoam. (Barátok, testvérek hozhatnak közös sátrat is.) Tisztasági csomag, min. 2 db törölköző, zseblámpa, erős faktorú napkrém (naptej) nyári sapka vagy kendő az erős napsugárzás miatt, napszemüveg, papucs/vízi cipő. Esőkabát, meleg öltözet is. (melegítő alsó, felső, zokni, zárt cipő) Tábori étkészlet, műanyag vagy bádog (mélyebb) tányér, műanyag bögre. (nem eldobható, mindenki mosogat maga után) újratölthető kulacs (legalább 1 literes)

 

A tábor költségéhez nagy mértékben hozzájárul a 

A vízi vándortábor teljes részvételi költsége:

46 000  /Ft/fő

 amely tartalmazza.

 

 

  • 1 db ajándék Vízi Vándor pólót
  • a táborozás alatti összes étkezés költségét, a szállások táborhelyek díját,
  • a csomag előre szállítás, a parti autós kíséretet költségét, a túravezetők és a nevelői felnőtt felügyelői jelenlét és aszisztencia költségét, a vízitúra eszközök és kiegészítők bérleti díját. (kenuk, evezők, mentőmellények, vízhatlan hordók, szivacsok, kötelek stb...) és azok közúton való szállításának költségét.

  

 Jelentkezni, regisztrálni:

 

ERRE A SORRA KATTINTVA LEHET

 

További infók kérhetők:

szazlabuprogram@gmail.com

vagy a

+36-70/3319100,

+36-70/3340841 számokon.

 

 

Figyelem!

A tábor minimum 20 fő jelentkezése esetén indul, a max. létszám 36 fő!

 

A regisztráció után kérnénk átutalni a részvételi díj teljes összegét a 

 Százlábú Egyesület 11733003-20120564 számlaszámra.

A befizetéskor kérjük a közlemény rovatba a táborozó(k) nevén kívűl a "Kenus vízi tábor 2024" címet is beírni a kellő azonosítás érdekében.

Az előleg befizetését követően visszaigazolást küldünk az érvényes regisztrációról, a jelentkezéskor megadott e-mail címre.

 

 

Goooo!